Az Aston Villa leigazolja Diego Carlost a Sevillától

Diego Carlos Sevilla

Jelen állás szerint az Aston Villa amúgy sem gyenge kerete újabb értékes játékossal gyarapodik. A Premier League-ben szereplő klub csütörtökön jelentette be, hogy megegyeztek a Sevillával Diego Carlos szerződtetéséről. A 29 éves brazil a következő napokban Angliába utazik, hogy elvégezze a kötelező orvosi vizsgálatot és aláírja a szerződését.

Carlos tavaly olimpiai aranyérmet nyert Brazíliával, jelenlegi piaci értéke 45 millió euró. Egyik klub sem erősítette meg az átigazolási díjat – de a védő kivásárlási záradékát a pletykák 75-80 millió euró körüli összegre teszik. Az átigazolási díj várhatóan valamivel a kivásárlási záradék alatt lesz. A Newcastle United januárban 36 millió eurós ajánlatott tett, de kudarcot vallott. A Villa történetének legdrágább játékosa továbbra is Emiliano Buendía, akit 38,4 millió euróért szerződtettek tavaly a Norwich-tól.

A 29 éves játékos 2019-ben érkezett a Sevillához a Nantes-tól, és 136 mérkőzésen lépett pályára a spanyol klub színeiben, amelynek színeiben tavaly megnyerte az Európa Ligát. Az Aston Villa számára ez a harmadik jelentős átigazolás az új szezon előtt. Philippe Coutinho 20 millió euróért szerződött a Barcelonától, Boubacar Kamara pedig ingyen érkezik az Olympique Marseille-től.

Fotó: Facebook