A Leverkusen új szerződést kötött Patrik Schickkel

Patrik Schick Leverkusen

A Bayer Leverkusen új, hosszú távú szerződést kötött a cseh támadóval, Patrik Schickkel. A Die Werkself újabb két évvel, 2027-ig meghosszabbította a csatár szerződését. A cseh csatár a Bundesliga góllövőlistáján második helyén végzett, 27 mérkőzésen 24 gólt szerzett. Fantasztikus teljesítményének köszönhetően Schick piaci értéke az elmúlt szezonban 23 millió euróról 40 millió euróra nőtt, amivel a német első osztály 20 legértékesebb játékosa közé került.

Források szerint Schick új szerződésében már nem tartalmaz kivásárlási záradékot.

„Patrik Schick fantasztikus szezonon van túl, és megmutatta, hogy világklasszis a posztján” – mondta Simon Rolfes sportigazgató a klub közleményében. Kevés ilyen kaliberű középcsatár van az európai porondon. Amellett, hogy Patrik teljes értékű csatárként kivételes gólérzékenységgel rendelkezik, vezetői képességek révén stabilitást tud adni a csapatnak a pályán a nehéz helyzetekben is.

Schick hozzátette: Nagyon jól érzem magam itt, a csapatunk a jövő ígérete. Hatalmas öröm ezekkel a srácokkal együtt focizni, és nagyon eltökéltek vagyunk, hogy elérjünk valami európai szinten is kimagaslót. A Bajnokok Ligájába való kvalifikáció volt a következő lépés. Rengeteg lehetőséget látok a továbbfejlődésre a Bayernél, ezért is hosszabbítottam szerződést.

Schick a 7. az Aranycipőért folyó versenyben – Több topklub is érdeklődött iránta

Schick pályafutása legjobb szezonját játszotta. A Bundesliga góllövőlistáján második, az európai Aranycipő versenyben pedig hetedik lett. Nem meglepő, hogy a csatárt több topklubbal is kapcsolatba hozták Európa-szerte, köztük a Bayern Münchennel, ahol Robert Lewandowski potenciális utódjaként tekintenek rá. De a Barcelona és a Newcastle United is érdeklődött iránta. A Leverkusen azonban egyértelművé tette, hogy a csatár nem eladó.

A Leverkusen 2020-ban 26,5 millió euróért vásárolta meg a Romától a 191 centiméter magas csatárt. Ez volt a klub történetének második legdrágább szerződtetése.