Bajnokok Ligája: Pepe a korlista élén, Puskás Ferenc az ötödik

pepe fc porto

Fotó: Facebook / FC Porto

Pepe lett a legidősebb gólszerző a labdarúgó Bajnokok Ligájában, illetve elődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK). A korlistán Puskás Ferenc az ötödik.

A portugál válogatottal Európa-bajnok Pepe a Porto a második gólját szerezte a vendég belga Royal Antwerp ellen (2-0) kedden, így az első negyven feletti futballistaként, 40 évesen és 254 naposan volt eredményes – írta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet.

Az IFFHS életkoros rangsorában az ötödik helyet foglalja el Puskás Ferenc, aki 38 éves és 174 napos volt, amikor a Real Madrid játékosaként négyszer is bevette a holland Feyenoord kapuját 1965. szeptember 22-én, az 5-0-s spanyol sikerrel zárult BEK-mérkőzésen. Az előző abszolút korrekordot a norvég Willy Olsen (39 év és 219 nap) tartotta 1960 óta.

Az IFFHS teljes sorrendjében a 15. pozícióba – csak a BL-t tekintve pedig a 8. helyre – lépett előre egy másik „öreg”, a francia Olivier Giroud, aki az AC Milannak a Paris Saint-Germain feletti keddi sikeréből (2-1) vállalt oroszlánrészt győztes fejesgóljával, amelyet 37 évesen és 38 naposan szerzett.

MTI