Mbappé Cristiano Ronaldót és Lionel Messit is túlszárnyalta

Kylian Mbappé

Fotó: twitter.com

A spanyoloké az egyetlen csapat, amely a legutóbbi 16 labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat mindegyikén sikerrel jutott túl, ráadásul 14 alkalommal csoportgyőztesként – írta a hét vége válogatott meccseinek érdekességeit csokorba szedő IFFHS a hétfői összefoglalójában. A franciák világklasszisa, Kylian Mbappé pedig történelmet írt, méghozzá olyat, amelyre Cristiano Ronaldo és Lionel Messi sem volt képes. 

EB-SELEJTEZŐS REKORDOT DÖNTÖTTEK A FRANCIÁK

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet kiemelte, hogy az Eb-selejtezők abszolút rekordját hozta a Franciaország-Gibraltár mérkőzés, amelyet a gallok 14-0-ra nyertek.

Az előző csúcsot Németország tartotta a San Marinóra 2006-ban mért 13-0-s KO-val.Barátságos meccsen volt már 14 szerzett gól: 1967-ben a dánok 14-2-vel intézték el az izlandiakat Koppenhágában. Európai válogatottak olimpiai tornán játszott találkozóit tekintve pedig egy 1912-es német-orosz, és egy 1908-as dán-francia meccs viszi a prímet 16-0-s, illetve 17-1-es végeredményével. Franciaország korábbi legnagyobb Eb-selejtezős győzelmi rekordja az a 10-0 volt, amelyet Azerbajdzsán felett aratott 1995. szeptember 6-án.

KYLIAN MBAPPÉ OLYANRA VOLT KÉPE, AMIRE CRISTIANO RONALDO ÉS LIONEL MESSI SEM

A Gibraltár elleni 14-0-ból a 24 esztendős Kylian Mbappé egyéni csúcsot jelentő három góllal és négy gólpasszal vette ki a részét, és a triplából az egyikprofi pályafutásának 300. olyan találata volt, amelyet tétmeccsen szerzett. Ő az első játékos a XXI. században, aki ezt a mérföldkövet ilyen fiatalom elérte.Huszonöt éves kora előtt még a jelen két legeredményesebb világklasszisa, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem tartott ennyi gólnál.

MTI

Fotó: twitter.com