Berlusconi bajnokságot és BL-t akar nyerni a Monzával

Silvio Berlusconi

Fotó: football-italia.net

Silvio Berlusconi a sikeres osztályozó mérkőzés után nyilatkozta, hogy most már a Scudettót és a Bajnokok Ligáját is meg akarja nyerni a Monzával: „Hozzászoktam a győzelemhez…”

A Biancorossi története első Serie A-s feljutását szerezte meg, miután tegnap este 4-3-ra nyert a Pisa ellen.

A Cremonese és a Lecce után ők a harmadik és egyben utolsó feljutó csapat az olasz élvonalba ebben a szezonban.

„Tavaly azt hittük, hogy feljutunk, de nem volt szerencsénk. Ezúttal az egész szezonban küzdöttünk. Nem volt könnyű, de sikerült, és a Serie A-ban vagyunk” – mondta Berlusconi a Sky Sport Italiának.

„Egy olyan klub számára, mint az 1912-ben alapított Monza, elképesztő, hogy 110 év után feljutást érhet el. Ez rendkívüli Monza és Brianza minden polgára számára. Ez Olaszország egyik legszorgalmasabb tartománya, több mint 70 ezer vállalkozóval. Mindannyian nagyon örülnek annak, amit elértünk”.

A monzai szurkolók tomboltak, mind a pisai Stadio Arena Garibaldi stadionban, mind Monza utcáin, ahol több ezer szurkoló nézte a mérkőzést a város egyik központi terén elhelyezett nagy kivetítőn.

Dalokat énekeltek Berlusconinak, és könyörögtek neki, hogy a következő szezonban még nagyobb bravúrt érjen el, és vigye ki a klubot Európába.

„Mivel a Serie A-ban vagyunk, meg kell nyernünk a Scudettót, és ki kell jutnunk a Bajnokok Ligájába, és azt is meg kell nyernünk. Hozzászoktam, hogy mindig nyerni kell, úgyhogy meglátjuk” – mondta Berlusconi, aki az interjú végén összegezte a 2021-22-es kampányt, amely rendkívül pozitívan alakult számára.

„Ez egy rendkívüli év volt, jó eredményekkel: A Milan bajnok lett a Serie A-ban, a Monza pedig feljutott a Serie A-ba” – mondta mosolyogva.

Berlusconi a Milan történetének legsikeresebb elnöke, 31 év alatt 29 címet hódított el, köztük nyolc Serie A- és öt Bajnokok Ligája-címet.

Fotó: football-italia.net