A Chelsea érdeklődik De Ligt iránt?

Matthijs De Ligt Juventus

Fotó: Juvefc.com

A Sky Sport Italia megerősítette, hogy a Chelsea érdeklődik a Juventus védője, Matthijs de Ligt iránt.

A holland védőnek 2024 júniusában jár le a szerződése, és idén nyártól 125 millió eurós kivásárlási záradék szerepel a szerződésében. A záradék 140 millió euróra emelkedik az utolsó Allianz Stadionban töltött évében.

A Juventus tárgyalásokat folytatott képviselőjével, Rafaela Pimentával egy új szerződésről, de annak ellenére, hogy olaszországi hírek szerint a két fél megegyezett, De Ligt nemrég tagadta, hogy megegyezett volna a szerződés hosszabbításáról a Juventus vezetőségével.

„Ez nem igaz. A tárgyalások ugyan voltak, de alacsony szinten. Még kétéves szerződésem van, szóval bőven van időm” – nyilatkozta június elején az ESPN-nek.

„Számomra csak az a fontos, hogy fejlődjek. Az, hogy a Juventus egyik kulcsjátékosaként neveztek meg a következő években, azt jelenti, hogy sokat fejlődtem az elmúlt évek során.

A Juventus képviselői ma találkoznak Pimentával, hogy véglegesítsék Paul Pogba klubhoz való visszatérésének részleteit, de valószínűleg De Ligt helyzetét is megvitatják.

A hírek szerint a védő alacsonyabb kivásárlási záradékot szeretne az új szerződésében. A Juventus nem szeretne megválni a korábbi Ajax kapitánytól, különösen nem Giorgio Chiellini távozásával gyakorlatilag egyidőben.