Eladó a Fiorentina: szaúdi konzorcium állítólag kész megvenni a klubot

Rocco B. Commisso

Fotó: Rocco B. Commisso

A Fiorentina eladó, és egy szaúd-arábiai konzorcium kész 350 millió eurót fizetni a klub megvásárlásáért – állítják olaszországi hírek.

Rocco B. Commisso amerikai üzletember 2019-ben vásárolta meg a klubot a Delle Valle testvérektől, de az elmúlt hetekben világossá tette az olasz futballal kapcsolatos csalódottságát.

A calciomercato.com beszámolója szerint nem csak a klub eladó, de már egy szaúd-arábiai konzorcium is sorban áll a vevők között, amely 350 millió euróért megvásárolná a La Violát.

Commissót az év elején a Fiorentina szurkolóinak egy része kritizálta, miután megengedte a sztárcsatár Dusan Vlahovicnak, hogy az ősrivális Juventushoz igazoljon.

És bár az amerikai megvédte a szerepét, és kritizálta a szerb válogatottat és környezetét az átigazolásban játszott szerepük miatt, az év elején azt mondta, hogy el fog gondolkodni a klub jövőjéről.

A Fiorentina leendő új tulajdonosai egy olyan klubot vásárolnának, amely fényes jövő előtt áll, mivel öt év után először tér vissza az európai labdarúgásba.

Eközben a jelentés szerint a Commisso által építtetett Viola Park edzőközpontnak az év végére kell elkészülnie, és valószínűleg a Serie A egyik legfejlettebb komplexuma lesz.