Christian Eriksen is a Manchester Unitedhez tarthat

Christian Eriksen

Fotó: marca.com

A Vörös Ördögök tehetséges szabad igazolható játékosokat is akarnak szerződtetni a nyáron

A Tottenham korábbi sztárja, Christian Eriksen a nyáron szabad igazolható, és a Manchester Unitedhez tarthat.

Eriksen az elmúlt hat hónapot a Brentfordnál töltötte, miután felépült egy szívproblémából. Tavaly júniusban esett össze a pályán Dánia Finnország elleni Euro 2020-as mérkőzésén. A játékos szíve megállt, és a mérkőzést félbeszakították, a futballvilág a legrosszabbtól tartott.

Az Inter Milan akkori sztárját azonban újraélesztették, és később beültethető szív- és érrendszeri defibrillátort kapott, aminek köszönhetően folytatni tudta pályafutását, de az olasz szövetség szabályai miatt nem játszhatott újra a Serie A-ban. Ugyanis az olasz szövetség szabályzata nem engedi, hogy a beültetett szívműszerrel rendelkező játékosok versenyezzenek.

A 30 éves játékos januárban hat hónapos szerződést kötött a Méhekkel, és bebizonyította, hogy több mint alkalmas arra, hogy újra Premier League szinten játsszon. A londoni klub új szerződést ajánlott neki, de még nem írta alá, így a The Mirror szerint megnyílt az út a United előtt.

A United új menedzsere, Erik Ten Hag közelről láthatta Eriksen pályafutásának jraindulását, amikor megengedte a 30 éves játékosnak, hogy az Ajax csapatával edzzen műtétje után, mielőtt a Brentfordhoz csatlakozott volna.

„Ten Hagra óriási hatással volt a dán visszatérési vágya – és a Thomas Frank alatt nyújtott teljesítménye megerősítette abban a hitében, hogy Eriksen segíthet neki az újjáépítésben az Old Traffordon.”

A Mirror szerint a Spurs és az Everton is megpróbálja megszerezni Eriksen aláírását.

Eriksen megszerzése egy okos lépés lehet a United részéről, hiszen egy bizonyítottan Premier League klasszis játékost szereznének, aki minőségi alternatívát jelenthet Bruno Fernandesnek a támadó középpályás poszton.

Eriksen az Ajaxnál kezdte a pályafutását, így nem áll messze tőle a holland futballfilozófia, ez elentősen megkönnyítheti a beilleszkedést Ten Hag csapatába.

Fotó: marca.com