Diego Costa a Getaféban?

Diego Costa

Fotó: Diego Costa Facebook oldala

Ángel Torres a Getafé új sportigazgatója is elismerte, hogy az Atlético de Madrid korábbi támadójának szerződtetése lehetsges opció csapata számára.


Az elmúlt órákban Diego Costa felajánlotta magát a Getafénak. A lagartói játékos az európai labdarúgásban, pontosabban Spanyolországban szeretne egy új szakaszt kezdeni. Nem ez az első alkalom, hogy felajánlja magát egy LaLiga-csapatnak, a téli piacon már megtette ezt a Cadiznak, amely annak ellenére bezárta előtte az ajtót, hogy ingyen érkezett volna.

Diego Costa a Getafe-ban olyan edzővel, Quique Sánchez Flores-szel dolgozhatna, akivel már az Atlético de Madridnál töltött időszakában is találkozott.

A Los Azulones egyik fő célja nyáron a csatárposzt megerősítése. Borja Mayoral és Sandro kölcsönidényük lejártával visszatérnek klubjaikhoz. A Getafénál marad Enes Unal, Jaime Mata és a kölcsönből visszatérő Poveda. Ezért a vezetőség tudja, hogy külföldön kell gólokat szerezni, és Diego Costában látják a lehetőséget.

A Getafe az Olivera Napoliba és Hugo Duro Valenciába történő eladásából származó friss bevételekre is számít. Összesen mintegy 20 millió euró áll rendelkezésükre, hogy jövőre megerősítsék a csapatukat.

Diego Costa Getafe-ba érkezésének két fő kételye egyrészt a magas fizetése, másrészt pedig a hosszan tartó tétlensége. Ő egy topjátékos, aki több csapatnak is mondott már nemet, mert nem felelt meg a gazdasági elvárásaiknak, másrészt az Atlético Mineiro előtt és után is kiesett a csapatdinamikából. Két tény, amely visszavetheti a műveletet – írja a mundodeportivo.com.

Fotó: Diego Costa Facebook oldala