A Marseille lehet Miralem Pjanic következő állomása

Miralem Pjanic

Fotó: Miralem Pjanic facebook oldala

A GazzettaFoot beszámolója szerint, a Marseille-nél felmerült Miralem Pjanic neve, mint opció a középpálya megerősítésére a nyári átigazolási időszakban. Úgy vélik, hogy a bosnyák alkalmas lehet az Aston Villához igazolt Boubacar Kamara megfelelő pótlására.

Pjanic a szezont kölcsönben Törökországban töltötte a Besiktasnál, de szerződése lejártával visszatért a Barcelonához. Xavi Hernandez nem lát neki szerepet a következő szezon kezdő csapatában, és inkább megszabadulna a játékostól. Pjanic az egyik legjobban kereső játékos jelenleg a csapatban.

Ez pedig jelentősen megnehzíti a játékos értékesítését is. Pjanic körülbelül 10 millió eurót keres évente a Barcelonánál, miután 2020 nyarán 60 millió euróért szerződtették a Juventustól, amely ügylet során Arthur Melo az olasz csapatba távozott. A 30 millió eurót még le kellene amortizálni a játékos értékéből.

A Marseille egyenlőre csak kölcsönbe szeretné szerződtetni a bosnyák játékmestert. A hírek szerint eközben a Napoli is érdeklődik a játékos iránt. Pjanic pályafutása nagy részét Franciaországban és Olaszországban töltötte – a 32 éves játékos a Metz, a Lyon, a Roma és a Juventus mellett a Barcelona és a Besiktas csapatában is játszott.