Döntetlen a keleti rangadón – Kisvárda -Debrecen 2-2 (0-0)

DZSUDZSÁK Balázs dvsc

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda 2-2-es döntetlent játszott vasárnap a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában. A mérkőzés érdekessége volt, hogy Joao Janeiro, a hajdúságiak vezetőedzője az előző idényben még a kisvárdaiak kispadján ült.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 2-2 (0-0)
——————————————–
Kisvárda, v.: Berke
gólszerzők: Camaj (50., 11-esből) Makowski (87.), illetve Dzsudzsák (85.), Bárány (93.)
sárga lap: Leoni (22.), Lucas (70.), Hej (89.), Hindrich (91.), illetve Kundrák (30.)

Kisvárda Master Good:
———————
Hindrich – Hej, Vranjain, Kovacic, Leoni – Melnyik, Lucas (Karabeljov, 72.) – Asani (Czérna, 72.), Ötvös (Makowski, 65.), Camaj (Navrátil, 72.) – Mesanovic (Ilievski, 89.)

Debreceni VSC:
————–
Gróf – Baranyai, Romancsuk, Deslandes, Manrique (Saná, a szünetben) – Kundrák (Ferenczi, J., 38.), Varga J. (Baráth, 56.), Dzsudzsák, Sós B. (Bévárdi, 86.) – Szécsi, Do. Babunszki (Bárány, 56.)

A hazaiaknál öt helyen változott a kezdőcsapat ahhoz képest, amilyen összetételben pályára léptek csütörtökön a Konferencia-ligában a kazah Kairat Almati ellen és harcolták ki kettős győzelemmel a továbbjutást.

A Kisvárdáé volt a találkozó első nagy helyzete, Ötvös a 19. percben rontott ziccert, tíz perccel később pedig Mesanovic hagyta ki a kihagyhatatlant négy méterről. A Debrecen az első félidőben csak a szerencsének köszönhette, hogy nem került hátrányba.

A fordulás után gyorsan góllá érett a hazai fölény, Camaj az önmaga által kiharcolt büntetőt értékesítette. A vezetés megszerzése után alaposan visszavett a tempóból a Kisvárda, ezzel visszahozta a meccsbe a Debrecent, amely Dzsudzsák Balázs révén a 85. percben megérdemelten egyenlített. Ugyanakkor nem örülhetett sokáig a vendég alakulat, egy szerencsésen belőtt labdát a csereként pályára lépő Rafal Makowski védhetetlenül csúsztatott a jobb sarokba. Ezzel azonban még nem volt vége, a Debrecen egy másik cserejátékos, Bárány Donát révén a 93. percben egyenlített a kapufa segítségével.

MTI