Elhalasztották az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőit

Afrikai Nemzetek Kupája

Az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) elhalasztotta a kontinensbajnokság szeptemberi selejtezőmérkőzéseit annak érdekében, hogy a katari világbajnokság afrikai résztvevőinek minél több ideje legyen a felkészülésre.

A 2024-es Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjének első két körét már júniusban megrendezték, a harmadik és a negyedik fordulóra szeptemberben került volna sor. Az utóbbi hetekben azonban a vb-részvételt kiharcoló együttesek – Kamerun, Ghána, Marokkó, Szenegál és Tunézia – egyre élesebb kritikát fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy a katari tornát közvetlenül megelőző ráhangolódáson kívül már nincs lehetőségük a közös felkészülésre.

A CAF közölte, az elhalasztott két kört márciusban pótolják, míg az eredetileg akkora tervezett ötödik és hatodik fordulót júniusra, illetve jövő szeptemberre csúsztatták.

A következő Afrikai Nemzetek Kupájának Elefántcsontpart ad otthont, a jövő júniusra tervezett tornát azonban fél évvel később, 2024 januárjában rendezik. A katari világbajnokság idén november 21-én kezdődik és december 18-ig tart.

MTI