Ezüstérmes a Kisvárda

kisvárda-szurkolók

Kisvárdai szurkolók MTI/Czeglédi Zsolt

Az európai kupaszereplését már korábban biztosító Kisvárda az utolsó pillanatban szerzett góllal 2-1-re legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel története legjobb eredményét elérve a második helyen végzett.

A szabolcsi együttes rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített az idényben, a rajttól kezdve végig dobogós pozícióban állt, jutalmul kiléphet az európai porondra, indulhat a Konferencia-liga következő kiírásának selejtezőjében.
A ZTE sorozatban hat vereséggel zárta a szezont.

Aktívabban kezdett a Kisvárda, hamar vezetést is szerzett, majd egy ideig a folytatásban is uralta a játékot. Fél óra elteltével aztán kissé kényelmessé váltak a hazaiak, több teret engedtek a vendégeknek, akiknek ugyan kaput eltaláló lövése alig akadt, de Kravcsenko kezezése miatt – utólagos videobírós elemzés után – büntetőt kaptak. A 11-est Tajti magabiztosan értékesítette.

Labdarúgó NB I - Kisvárda
Második góljukat ünneplik a kisvárdai csapat tagjai a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Kisvárda Master Good – Újpest FC mérkõzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. május 5-én.
MTI/Czeglédi Zsolt

A szünetet követően visszaesett a színvonal, sok volt a hiba mindkét oldalon, helyzet pedig nem nagyon alakult ki. A hajrában a Kisvárda állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, s az utolsó pillanatban, egy gyors ellentámadás végén be is talált.

MTI

Címlapkép: Kisvárdai szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Kisvárda Master Good – Újpest FC mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. május 5-én. A Kisvárda 2-1-re győzött, ezzel visszavette a második helyet a Puskás Akadémiától, egyúttal bebiztosította története első nemzetközi kupaszereplését. MTI/Czeglédi Zsolt