Győzelme ellenére a másodosztályban folytatja az MTK

FUTÁCS Márkó mtk

Az MTK játékosa, Futács Márkó a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott MTK Budapest - Debreceni VSC mérkõzés végén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. május 15-én. Az MTK hiába gyõzte le 3-0-ra a vendég Debrecent, a fõvárosi gárda búcsúzott az élvonaltól. MTI/Kovács Anikó

Az MTK hiába győzte le 3-0-ra a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, a fővárosi gárda búcsúzott az élvonaltól.

Az MTK ugyan jól hajrázott a bajnokságban – három győzelem és egy döntetlen az utolsó négy fordulóban -, ez a jó sorozat kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz. Viszont megszakadt a DVSC elleni rossz szériája, a fővárosi együttes három vereség és öt döntetlen után tudta legyőzni a hajdúságiakat az OTP Bank Ligában.

Óvatos, eseménytelen kezdést követően az első félidő felétől a hazai akciók már a debreceni tizenhatoson túlra is eljutottak, és ott némi zavart keltettek. Futács aztán kétszer is betalált a vendégek kapujába, az eredmény azonban nem változott, mert előbb kétméteres, majd minimális leshelyzet előzte meg a lövés pillanatát. A játékrész utolsó eseményeként szabadrúgáshoz jutott az MTK, és a hosszú oldalra átívelt labdát az üresen helyezkedő Rajkovic kapásból vágta Gróf kapujába.

A szünet után is aktívabbak maradtak a házigazdák, akik tempóban és játékban is a vendégek fölé nőttek. Ez a 64. percben újabb gólt eredményezett: a belső védő Nagy Zsombor tört előre, már három debrecenit cselezett ki, amikor a tizenhatoson belül buktatták. A büntetőt Futács váltotta gólra. Az indiszponált debrecenieket cserékkel próbálta felrázni a vezetőedző Carrillo, aki a hajrára az addig észrevehetetlen Dzsudzsák, Baráth párost jobb oldalról bevezényelte középre. Az utolsó percekre felélénkült a Debrecen, de amíg a vendégcsapat helyzetig sem jutott, addig a hazaiak góllal zárták a találkozót: egy szögletvariáció után Ramadani volt eredményes.

MTI

Címlapkép: Az MTK játékosa, Futács Márkó a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott MTK Budapest – Debreceni VSC mérkõzés végén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2022. május 15-én. Az MTK hiába gyõzte le 3-0-ra a vendég Debrecent, a fõvárosi gárda búcsúzott az élvonaltól.
MTI/Kovács Anikó