Felhagy az edzősködéssel a PL csodatévő mestere

Claudio Ranieri

Fotó: Cagliari Calcio Facebook

Hetvenkét évesen visszavonul az edzősködéstől az olasz Claudio Ranieri, aki többek között azzal alkotott maradandót, hogy 2016-ben nagy meglepetésre bajnoki címig vezette az angol labdarúgó Premier League-ben a Leicester City csapatát.

Utolsó mérkőzése a Serie A zárófordulójában csütörtök este lejátszott Cagliari-Fiorentina összecsapás volt, melyet a Konferencia-liga döntőjére készülő vendégek 102. percben értékesített büntetővel 3-2-re nyertek meg úgy, hogy a 89. percben egyenlítettek. Ranierit a szurkolók kitörő ovációval fogadták, a játékosai pedig sorfalat álltak neki.

„Mindennek van kezdete és vége. Álomszerű, hogy ott zárom be a kört, ahol elindítottam”

– mondta újságíróknak a labdarúgástól 37 év edzősködés után elszakadó szakember, aki 1988-tól 1991-ig már volt a Cagliari edzője. Ranieri Olaszországban irányította többek között a Juventust, az AS Romát és az Internazionalét, Angliában a Chelsea-t, a Fulhamet és a Watfordot, Spanyolországban pedig a Valenciát és az Atlético Madridot.

„A szerencse nem hullik csak úgy az öledbe, keresni kell. Én szerencsés voltam: labdarúgó akartam lenni, sikerült, aztán harmincévesen megpróbáltam megérteni, hogy értem-e a futballt, megpróbáltam és sikerült. Játékosként nem voltam nagy bajnok, de edzőként nagyon jól szórakoztam. Megtiszteltetés volt, hogy a labdarúgás világában tevékenykedhettem”

– mondta.

MTI