Pep Guardiola eldöntötte: távozik a Manchester Citytől

pep gardiola

Fotó: Manchester City Facebook oldala

Angol sajtóhírek szerint Josep Guardiola jövő nyáron elhagyja a Premier League-ben szereplő Manchester City labdarúgócsapatát.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City kispadjára 2016 nyarán érkezett Pep Guardiola, és az elmúlt nyolc évben az országban hat Premier League-et, két FA Kupát, négy angol Ligakupát és két Community Shieldet nyert, továbbá a Bajnokok Ligája, az Európai Szuperkupa és a klubvilágbajnokság trófeáját is elhódította. Az 53 éves katalán szakember a tavalyi szezonban volt a legsikeresebb vezetőedzőként, hiszen a bajnokság mellett az FA Kupát és a BL-t is megnyerte a Cityvel tavasszal. Ezért is volt csalódás a manchesteri szurkolóknak, hogy habár a Premier League-ben címet védett a csapat, a BL-negyeddöntőben kiesett a Real Madriddal szemben, az FA Kupa döntőjét pedig a városi rivális Manchester United ellen szombaton elbukta.

Josep Guardiola szerződése jövő nyáron jár le a Manchester Citynél, de a Daily Mail úgy értesült, hogy a folytatástól függetlenül az edző már eldöntötte, hogy egy év múlva távozik a klubtól. A City vezetői ugyan a hírek szerint szeretnének teret és időt adni Guardiolának, hogy végső döntést hozzon a jövőjét illetően, mert azt szeretnék, ha történetük legsikeresebb edzője meghosszabbítaná a szerződését, de a katalán szakember hajthatatlannak tűnik a távozását illetően – írja az Origo.