Franck Kessié megerősítette, hogy távozik a Milantól

Franck Kessie Milan

A középpályás nem tudott megegyezni a pénzügyi feltételekről egy új szerződésében a San Siróban, és a hírek szerint csatlakozik a Barcelonához, amikor a szerződése június 30-án lejár.

„Ez öt nagyon fontos év volt, amelyben igazán elköteleztem magam” – mondta Kessié a Canal+ Sport Afrikának.

„Nagyon boldog vagyok a városért, a klubért, a szurkolóimért, az edzőért, értem és az egész családomért. Ez az utolsó hónapja az itteni szerződésemnek, de ez alatt az öt év alatt sikerült visszajutnunk a Bajnokok Ligájába és megnyernünk a Scudettót.

„Megtettem, amiért idehoztak, és úgy gondolom, ez a legszebb módja a búcsúnak.”

A 25 éves elefántcsontparti válogatott játékos egész pályafutását Olaszországban töltötte, 2015 januárjában érkezett a Stella Clubtól az Atalanta ifjúsági akadémiájára.

Ott és a Cesena kölcsönéve alatt is lenyűgöző teljesítményt nyújtott, mielőtt 2017-ben 32 millió euróért Milánóba költözött.

Ebben a szezonban 31 mérkőzésen hat Serie A-gólt szerzett, hozzájárulva a klub bajnoki győzelméhez, mely az első a 2010-11-es idény óta.

Külön említést érdemel Kessié utolsó gólja, a Sassuolo elleni 3-0-s idegenbeli győzelem alkalmával, amellyel bebiztosította a bajnoki címet a reggio emiliai Mapei Stadionban.
Fotó: facebook.com