Hivatalos: Nicola aláírta új kétéves szerződését a Salernitana csapatánál

Davide Nicola Salernitana

Fotó: Davide Nicola hivatalos facebook oldala

A Salernitana hivatalosan is megerősítette, hogy Davide Nicola új, kétéves szerződést írt alá a klubnál, megtartva a stábot, Walter Sabatini távozása ellenére.

Félő volt, hogy a taktikus távozik, miután Sabatini sportigazgató bejelentette, hogy a következő szezonban már nem marad a klubnál.

A mai csúcstalálkozó Danilo Iervolino elnökkel azonban pozitívan alakult, és Nicola ragaszkodott a már korábban megkötött kétéves szerződéshez.

A Salernitana közleménye megerősíti, hogy a szerződés a stábjára, Manuele Caciciára, Simone Baronéra, Federico Barnira és Gabriele Stoppinóra is vonatkozik.

Nicola február 15-én vette át Stefano Colantuono helyét, miközben a Salernitana a Serie A tabellájának utolsó helyén állt.

15 mérkőzésen 18 pontot gyűjtött, amivel feljebb lépett a tabellán, és csodával határos módon biztosította a bennmaradást az első osztályban.

A 49 éves edzőnek nem újdonság az ilyen csodaszámba menő teljesítmény, hiszen 2017-ben a Crotone-t, 2020-ban pedig a Genoát mentette ki hasonlóan szorult helyzetből.

A bajba jutott klubok megmentőjeként szerzett hírneve miatt Nicola a 2017-es Crotone óta most először száll be a szezon előtti felkészülésbe.

Fotó: Davide Nicola hivatalos facebook oldala