Javier Tebas ismét a PSG-t kritizálta

Javier Tebas La Liga

Fotó: laliga.com

Rengeteg gúnyolódás érte a La Liga elnökét, Javier Tebast Európa-szerte azóta, hogy éles kritikát fogalmazott meg a PSG-vel szemben, és könnyű megérteni, hogy miért.

A kiváltó ok persze a savanyú szőlő, amiért Kylian Mbappé őrült pénzt fogadott el a párizsiaktól, de ettől még nem lesz alaptalan az egész mondanivalója – sőt, kétségtelenül van benne bőven igazság.

Egész elnöksége alatt kampányolt a kiegyensúlyozatlan és igazságtalan költekezés ellen, és bizonyára most sem adja fel, hogy ez ennyire nyilvánvalóvá vált, a La Liga kárára.

Legutóbbi megjegyzései a témával kapcsolatban még világosabban megvilágítják az álláspontját:

„Nem fogjuk hagyni, hogy egy európai csapat tönkretegye az európai futball ökoszisztémáját. Ez nem a francia, hanem az európai futball problémája. Azt akarjuk, hogy a Ligue 1 fenntartható bajnokság legyen. Ez nem tesz jót az iparágnak” – magyarázta az ESPN által átvett idézetekben.

„Egy csapat, amely az elmúlt három szezonban 300-400 millió eurót veszteséget halmozott fel, idén több mint 600 millió eurót költ bérekre?? Beszéltem más ligákkal, és néhányan csatlakozhatnak hozzánk. Meg fogjuk csinálni, függetlenül attól, hogy mit mond a francia liga elnöke. Európában már ismernek engem.”

Tebas enyhén szólva ellentmondásos figura, és a La Liga panaszai korántsem képmutatásmentesek, tekintve, hogy maga a Barcelona és a Real Madrid hogyan bánik a ligájukban szereplő csapatokkal.

De mindezek ellenére a PSG által elkövetett játéktorzítás puszta őrülete azt jelenti, hogy még Tebas is a hősiesség csillogásával kerül ki ebből az ügyből – egyfajta Robin Hoodként, ahogy ő fogalmaz.

Fotó: laliga.com