Kalidou Koulibaly kikényszerítené átigazolását a Barcelonába

Kalidou Koulibaly Napoli

A hírek szerint Kalidou Koulibaly eltökélt szándéka, hogy a nyári átigazolási időszakban elhagyja a Serie A-ban szereplő Napolit, hogy a Barcelonához csatlakozzon.

Az olasz CalcioNapoli24 beszámolója szerint Kalidou Koulibaly eltökélt abban, hogy a nyári átigazolási időszakban a Barcelonához szerződik. A veterán szenegáli védő közölte a Napolival, hogy a 2022/23-as szezon előtt távozni szeretne, és a Camp Nouba igazolna.

Kalidou Koulibaly sztár középhátvéddé fejlődött, mióta 2014 júliusában a KRC Genkből a Napolihoz került. A 30 éves játékos, aki a Partenopei hátsó alakzatának egyik alapembere, a Serie A egyik legjobb védőjévé nőtte ki magát, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a Napoli ismét a legjobb négy közé kerüljön és a Bajnokok Ligájában indulhasson jövőre.

A szenegáli válogatott játékos eddig 317 alkalommal lépett pályára a Napoliban, miközben 14 gólt és hét asszisztot jegyzett. Koulibaly jövője azonban bizonytalan a Diego Armando Maradona Stadionban, mivel jövőre lejár a szerződése, és szívesen elhagyná a Serie A-s klubot. A játékos következő célpontja pedig a Barcelona lehet.

A Barcelona érdeklődése Gerard Piqué korából fakad, a korábbi spanyol válogatott játékos fényes karrierje alkonyán jár. Emellett Clement Lenglet, Samuel Umtiti és Oscar Mingueza jövője is bizonytalan a Camp Nouban, nyugodtan kimondhatjuk, a Barcelona feleslegesnek tartja a hátvédtriót. Koulibaly tehát vonzó célpont a Barcelona számára.

Luciano Spalletti állítólag nagyon szeretné megtartani Koulibalyt, a Napoli menedzsere pedig „eladhatatlannak” nyilvánította őt. Ráadásul a Barcelona pénzügyi gondjai miatt nem biztos, hogy meg tudják fizetni a szenegáli védő árát, a legfrissebb hírek szerint a Serie A óriásai 70 millió euró körüli összeget kérhetnek érte.

Koulibaly azonban el akarja hagyni a Napolit, és a nyári átigazolási időszakban inkább a Camp Nouba költözne. A 30 éves játékos már tájékoztatta a Napolit, hogy távozni szeretne, és kérte a barcelonai átigazolását. A két klubnak azonban még meg kell állapodnia a díjról, ami jelentősen megnehezítheti Koulibaly és a Barcelona dolgát.