A Real Madrid és a Monaco megegyezett Tchouameni átigazolásáról

Aurélien Tchouameni

Fotó: football-espana.net

Aurélien Tchouameni Monacótól a Real Madridhoz való igazolása a célegyenesbe érkezett. Miután a francia RMC rádió két héttel ezelőtt arról számolt be, hogy a játékos és a Real megegyezett a személyes feltételekről, a The Athletic kedden arról számolt be, hogy a Monaco és a Real Madrid most már az átigazolási díjról is megállapodott. A 22 éves játékos átigazolási ügylete rövidesen lezárulhat.

A francia válogatott játékos a Monacótól a Realhoz költözik egy olyan üzlet keretében, amely teljes egészében 100 millió eurót is elérheti. Ennél csak Kylian Mbappé – aki 180 millió euróért érkezett a PSG-hez – volt drágább a távozó monacói átigazolások közül. Ha a Real Madridhoz kerül, Tchouameni lesz a klub történetének harmadik legdrágább átigazolása.

Tchouameni 50 mérkőzésen öt gólban vett részt az elmlt szezonban. A Girondins akadémiai növendékeként 2020-ban 18 millió euróért csatlakozott a Monacóhoz, és bár a Bordeaux kiesett a Ligue 2-be, Tchouameni gyorsan állandó kezdőjátékos lett a Monacóban. A Monaco tizenegy mérkőzés óta veretlen – ez nem csak a támadójátékának köszönhető, hanem a nagyon erős középpályának is. Tchouameni egy nagyon fontos láncszem a Monaco középpályáján.

A Real Madridnál Tchouameni hosszú távon pótolhatja a brazil Casemirót, akinek Carlo Ancelotti vezetőedzőnek jelenleg nincs alternatívája a csapatban.