Gasperini nem fog lemondani, az Atalanta három lehetséges út közül választhat

Gian Piero Gasperini Atalanta

Fotó: facebook.com

Gian Piero Gasperini cáfolta, hogy ma beadná lemondását, de több kérdést is nyitva hagyott, mikor az Atalanta jövőképéről kérdezték.

Az edző helyzete bizonytalanabbá vált, miután az amerikai befektető Stephen Pagliuca megvásárolta a klub részvényeinek felét a Percassi családtól.

Most együtt irányítják a La Deát, más ambíciókkal, mint amikor Gasperini 2016-ban átvette az Atalanta irányítást.

Voltak olyan hírek, amelyek szerint az edző ma készül benyújtani a lemondását, amire ő dühösen reagált.

„Senki nem beszél velem, csak közzétesznek dolgokat. Megpróbáltam abbahagyni az interjúk adását, mert a szavakat mindig kiforgatják és kiragadják a szövegkörnyezetből” – mondta a Cittadella dello Sport bergamói rendezvényén.

„Még olyan felvetéseket is hallottam, hogy 20 játékostól szeretnék megszabadulni a csapatban. Ez nem igaz. Nem fogok ma lemondani sem”.

Ugyanakkor nem hangzott túl bizakodónak az klub új filozófiájával és infrastruktúrával kapcsolatos további lépésekkel kapcsolatban, különösen azután, hogy nem sikerült kvalifikálnia magát Európába.

„Három lehetséges utat látok a jövőben. Az első az, hogy korlátozott változtatásokat hajtunk végre, megerősítsük a csapatot néhány topjátékossal, akik azonnal képesek emelni a csapat minőségi szintjét, amit Duvan Zapata és Luis Muriel leigazolásával is elértünk.

„A második út a csapat átlagéletkorának csökkentése, a fiatal tehetséges játékosokból kihozva a maximumot, mint Giorgio Scalvini és Teun Koopmeiners. Ez a csapatépítési filozófia vagy stratégia eddig is sok profitot termelt az Atalantának. „

„A harmadik út az, hogy keveset vagy semmit sem teszünk, alapvetően csak sodródunk és reménykedünk a legjobbakban. Ez a három filozófia, a klubnak döntenie kell. Ez nem az edzőn múlik, vannak sportigazgatók, elnök, vezérigazgató… Amellett, hogy mit akarsz csinálni, azt is meg kell nézni, hogy mit lehet csinálni”.

Miután három egymást követő szezonban is Bajnokok Ligája csoportkörébe kvalifikálta csapatát, Gasperini reméli, hogy az Atalanta szurkolói ezt nem tekintik automatikus elvárásnak.

„Alapvető fontosságú, hogy tisztán lássunk, hol a valós helyünk. Nem kezdhetünk úgy egy szezont, hogy azt mondjuk, a Bajnokok Ligája a célunk. Ami történt, az rendkívüli volt, egyáltalán nem hétköznapi, és ezt világosan kell látnunk.

„Ha azt kérdezik tőlem, hogy ez a csapat elég versenyképes-e ahhoz, hogy elérjük azt, amit az elmúlt három évben sorozatosan elértünk, a válasz valószínűleg nem. Nem indokolt a Scudettóról vagy akár a Bajnokok Ligájáról beszélni, különösen látva a pénzt, amit a nagy klubok évente elkölthetnek. Nekünk nincs helyünk annál az asztalnál”.