La Liga: Ezek a csapatok indulhatnak a nemzetközi porondon

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2021–2022-es kiírásának utolsó fordulója után helyére került az utolsó hiányzó mozaik is, a záró forduló esti programcsomagjának legfontosabb kérdése az volt, hogy a Villarreal vagy az Athletic Bilbao szerzi meg az Európa-konferencialigát érő hetedik helyet a bajnokságban.

Már az utolsó forduló előtt bizonyos volt, hogy a La Liga trónját a Real Madrid foglalja el, a Barcelona pedig az ezüstéremmel vígasztalódik. Azonban vasárnapig várnunk kellett a harmadik-negyedik helyezett kilétére. Az Atlético Madrid a Real Sociedad otthonában vendégeskedett és régi stabil védekezésük és pontos támadásbefejezéseik után elhúztak 2:0-ra, a végjátékban Jon Guridi szépített, ezzel 2–1-es eredménnyel zárult a találkozó. A presztízscsatában a Sevilla hazai pályán legyőzte a Bilbaót, szokásos gólszegény 1:0-ás meccsen, így az Atlético Madrid zárt a dobogó harmadik fokán, a Sevilla a negyediken. A BL-ben így az első négy csapat vehet részt.

Az Európa-ligában a Real Betis, valamint a Real Sociedad lesz érdekelt a 2022–2023-as idényben.

Az Európa-konferencialigát érő 7. hely kérdéses volt még az utolsó forduló előtt és nem néztek ki könnyű meccseknek az érintettek összecsapásai. A Villarreal a Barcelonához látogatott, az egy ponttal mögöttük álló Athletic Bilbaónak pedig a Sevilla pályáján kellett kikaparni a gesztenyét. Végül a baszkok alulmaradtak a Sevillával szemben 1:0-ra, a Villarreal pedig 2:0-ra legyőzte az enervált Barcelonát, így utóbbié a Konferencia-ligát érő 7. hely.