Feládoznák Neymart Mbappé fizetésének oltárán

Kylian Mbappé

Véget érni látszik az Mbappé-saga, mindenki lenyugodhat, volt az a pénz, ami maradásra bírta az ifjú francia titánt. Ám úgy tűnik, a Real Madridon kívül lesz még egy vesztese is az ügyletnek, Neymar személyében.

A Paris Saint-Germain csapata szombat este bejelentette a bombahírt: világbajnok francia csatára, Kylian Mbappé további három évvel, 2025-ig meghosszabbította szerződését a klubbal. A Real Madridnál bizonyára a kardjukba dőltek a hír hallatán, pláne, hogy a piacon fellelhető másik csodacsatárgyerekről is lemaradtak, Erling Haaland inkább a Cityt választotta, meggyőzte őt a kimeríthetetlennek tűnő kassza, no meg persze a sportszakmai projekt.

Mbappé az utolsó pillanatig vacilállt a francia és a spanyol bajnok között, de olyan felfoghatatlanul nagy összeggel próbálták maradásra bírni, hogy ennek sem ő, sem az átigazolásában erősen serénykedő szülei nem tudtak ellenállni: a 23 éves támadó a hírek szerint 300 millió eurós aláírási pénzt és idényenkénti 100 millió eurós fizetést kaphat a PSG-nél, emellett lesz beleszólása az edzőkérdésbe és a játékoskeret kialakításába is.

A The Sun egész pontos adatokat is közöl ezzel kapcsolatban:
– az aláírási pénz összesen 300 millió euróra rúgott (116 milliárd forint),
– heti fizetése 1,9 millió euró lesz (730 millió forint), ami évente 98 millió eurót tesz ki (37 milliárd forint),
– dönthet az új sportigazgató kilétéről (a brazil Leonardót a portugál Luis Campos válthatja, aki Mbappé korábbi klubjánál, a Monacónál is tevékenykedett),
– illetve az edzőkérdésbe is beleszólhat (tudvalevő, hogy Mbappé nem akar tovább Mauricio Pochettinóval dolgozni, hanem a Real Madrid korábbi sikerkovácsát, honfitársát, Zinedine Zidane-t akarja a kispadra).
A sportbible.com viszont azt is tudni véli, hogy a jövőben az új játékosok igazolása is csak Mbappé beleegyezésével történhet.

Azonban ennek a gigaüzletnek lehet egy vesztese is a PSG-nél: ahhoz, hogy a klub fizetni tudja Mbappé költségeit, el kell adniuk brazil sztárjukat, Neymart. A francia fővárosi alakulat katari vezetése a nyári átigazolási időszakban kíván megválni a harmincéves csatártól. Neymar hetente körülbelül 545 ezer eurót keres. A kérdés csak az, van-e olyan csapat ma a világon, aki ki tudja fizetni az anno a Barcelonától 240 millió euróért megvásárolt futballista vételárát és teljesíteni tudja a brazil tetemes fizetési igényét…