A Barcelonánál csak a szurkolóik várták jobban az évadzáró meccsük végét

Barcelona-Villareal 0-2

Nem volt tétje már a Barcelonánál a vasárnap este a Villareal elleni meccsüknek, hisz az utolsó előtti fordulóban bebiztosították maguknak a La Liga tabella második helyét. Ez persze nem lett volna elég indok arra, hogy lélektelen játékkal cserben hagyják a fél házas Camp Nou közönségét.

A Sárga Tengeralattjáró legénysége vasárnap késő este 2:0-ra verte a katalán sztárcsapatot idegenben, de az eredménynél talán fájdalmasabb lehetett az akarat nélküli, ötlettelen játék kedvenceiktől. A hazaiak bár végig fölényben fociztak, több nagy lehetőséget is kidolgoztak, de igazán komolyabb ziccer nélkül. Végig hiányzott a kreativitás, a szokásos körbe-körbe labdajáratásból kiinduló hirtelen előrepassz pedig csak elvétve talált embert. Fáradt, pontatlan játék, rájuk nem jellemző pontatlan előreívelések. A Barca DNS az öltözőben maradt. Ahogy az lenni szokott, ilyenkor a szerencse is messzire kerüli a csapatot, a labdát keveset birtokló, ellentámadást ritkán vezető Villareal kétszer jutott el az ellenfél kapujáig, de nem hibázott. A 41. percben Alfonso Pedraza, majd az 55.-ben Moi Gomez is eredményes volt a vendégeknél.

Dicstelen játékosbúcsú

Bevett szokás a futballvilágban, hogy azokat a játékosokat, akiknek tudható az idény végén a távozása, utolsó hazai meccsükön a közönségük előtt elbúcsúztatják. Sajtópletykák szerint a katalán sztárcsapatból akár 7-8 ember is távozhat a nyáron, ám még mindig bizonytalan a távozók névsora, így majd utólag derül ki, kik játszottak utoljára gránitvörös-kék mezben. Volt néhény eladási listán szereplő játékos, akin ha túladnak, valószínűleg élete végéig sajnálni fogja, hogy ilyen teljesítménnyel búcsúzott Barcelonából. Három nevet emelnénk ki: Dani Alves, Clément Lenglet és Adama Traoré. Lenglet, akit már rég nem lát szívesen a közönség, most is majdnem kiosztott egy gólpasszt a vendégeknek, de ter Stegen elérte a rövid hazaadást, és mentett. Aztán a 41. percben a barcelonai jobboldal teljesen elaludt, Alves pozíción kívül volt, a visszazáró Adama lemaradt, Pedraza pedig üres területbe érkezve belőtte a vendégek első gólját, 0-1, ami a félidő eredménye is lett. A második Villareal gól szintén Adama lelkén szárad, hisz egy ellenfél vezette támadásnál a tizenhatoson belül röviden szabadított fel, egészen pontosan a kapuval szembe álló Moi Gómeznek gólpaszt adott, aki élete egyik legkönnyebb helyzetét nem hibázta el, 0-2.

Vegyes érzelmek az évaddal

A Villarreal vezetőedzője, Unai Emery végül csak megszerezte első győzelmét a Cam Nouban edzői pályafutása során, a Barca pedig megpihenhet. Xavi érkezésekor még kilencedik volt a csapat, a szezont viszont már ezüstéremmel zárták. A csapnivaló ősz után, fergeteges tavaszt produkált a katalán gárda, pontban szinte annyit szereztek, mint a La Ligát utcahosszal megnyerő Real Madrid. Volt néhány felejthetetlen meccs, de három vereség is zsinórban hazai pályán. Minden bizonnyal lesz bőven játékosmozgás a keretben, a szurkolók remélhetik, hogy az új bajnokságnak már egy komolyabb játékosalappal, megerősödve vágnak neki Xaviék.