Ők érkezhetnek nyáron a Barcába

Frank Kessié

Minden nap újabb név kerül be a kalapba és kerül is ki onnan, ám sajtóinformációk szerint Xavi leadott egy a nyári transzferekre vonatkozó, kilenc nevet tartalmazó listát a csapat elnökének, Joan Laportának, amely azokat a neveket tartalmazza, akikkel nagyon el tudná képzelni a csapatépítést és -erősítést a Barcelona vezetőedzője.

A lista:
– Robert Lewandowski (Bayern München): A legnagyobb név a kalapban, a Bayern lengyel csatára már 34 éves lesz nyár végén, lejár a szerződése 2023-ban. Állítólag a felek már megegyeztek, csak a Bayernnek kellene rábólintania, ők viszont 40 millió eurót szeretnének kapni, a Barca 32-őt ajánl.

– Andreas Christensen (Chelsea): A 26 éves dán középső védő a Chelsea-től ingyen érkezne, állítólag a szerződés alá van írva.

– Franck Kessié (AC Milan): A Milan 25 esztendős középpályása ingyen érkezik. Bejelentésre várunk. Négy szezonra írt alá évenként 6 millió euróért.

Marcos Alonso (Chelsea): A 31 éves spanyol válogatott Jordi Alba alternatívája lenne a balhátvéd poszton. Szerződése 2023-ig szól jelenlegi csapatánál, amit nem kíván meghosszabbítani. Egyezkedni kell a két klubnak.

– César Azpilicueta (Chelsea): A Chelsea 32 éves, komoly kvalitásokkal rendelkező csapatkapitánya lehetne az egyik legnagyobb fogása a katalánoknak, ám az angol klub eladása körül zajló anomáliák miatt meghiúsulhat az értékesítése. A kékek jelenleg nem tudnak játékosokat eladni, amíg a csapat értékesítése (Abramovicstól) be nem fejeződik.

Raphinha (Leeds): A Leeds 25 éves balszélsője a támadószárny erősítésének áhított darabja lenne, ám megszerzése bizony nehézkessé vált. Ha az angol klub kiesett volna, akkor 25 milliós kilépési záradékért vihette volna a Barca a játékost, de így, hogy bennmaradtak a Leeds több mint 50 milliót kér érte. Ennyit a Barca nem fog tudni felkínálni.

– Jules Koundé (Sevilla FC): A Sevilla 23 éves középhátvédje régi kiszemeltje a katalán gárdának. A sajtó 100 milliós kivásárlási árról cikkezett nála, a Barcelona egy csereüzletben reménykedik: Koundéért cserébe adná Destet, Lenglet-t és 20 milliót. Ha ez nem sikerül, akkor a B terv a Napolitól érkező Koulibaly lenne, akiért 35 milliót kérhet az olasz klub.

Carlos Soler (Valencia): A 25 éves valenciai válogatott játékos Xavi egyik személyes kedvence, szerződése 2023-ban jár le. Ha Frenkie de Jongot vinné a Manchester United vagy a Manchester City, akkor távozása esetén a Barcelona mindent megtenne az aláírásáért.

– Martin Zubimendi (Real Sociedad): A Real Sociedad 23 éves középpályásának szerződtetése a legvalószínűtlenebb, mivel 2025-ig szóló szerződése van a jelenlegi klubjánál, így elég nagy lelépési pénzt kérnének érte. Pedig Sergio Busquets tehermentesítésére kiváló igazolás lenne.