Lewandowskin ment el a lengyelek Mexico elleni győzelme

lengyel mexico

A katari labdarúgó-világbajnokság C csoportjában a Robert Lewandowskival felálló lengyel válogatott 0-0-s döntetlent tudott elérni Mexikó ellen. A Barcelona világklasszis támadója kihagyott egy tizenegyest a második félidőben, így továbbra sincs meg pályafutása első vb-gólja.

A mérkőzés első közel fél órája szinte teljesen eseménytelen mezőnyjátékot hozott, egyik válogatott sem talált fogást a másikon. Az első játékrész egyetlen nagy helyzete a mexikóiak előtt adódott 28. percben, de Alexis Vega közelről a kapu mellé fejelt.

A fordulás után óriási lehetőséghez jutottak a lengyelek: az 56. percben Hector Moreno lépett bea tizenhatoson belül Lewandowski elé, a játékvezető pedig – miután videón visszanézte az esetet – büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett a bal alsó sarok irányába lőtte, de Ochoa bravúrral védett.Ettől – átmenetileg – új erőre kapott Mexikó, amely kitartóan rohamozott a vezető gól megszerzése érdekében, de erőfeszítései nem vezettek sikerre. Az utolsó húsz percre pedig mindkét szövetségi kapitány cserékkel próbált frissíteni együttesén, de újabb gólhelyzet már nem alakult ki, így mindkét válogatott egy ponttal gazdagodott.

MTI