Luis Suárez távozik az Atletico Madridtól

luis suárez

Fotó: Luis Suarez Facebook oldala

Dicstelen barcelonai távozása után a center két évig az Atlético Madridot erősítette, de nem hosszabbítja meg szerződését a fővárosi gárda.


Az uruguay-i támadó, aki jócskán kivette a részét a matracosok tavalyi La Liga győzelméből, a mostani évadban 35 La Liga-meccsen lépett pályára az Atléticóban, ebből hússzor volt kezdő, s összesen tizenegy gólt szerzett. Suáreznek az idény végén lejár a szerződése, a klub nem marasztalta. A fővárosi együttes idénybeli utolsó hazai találkozóján szépen elbúcsúztatta a futballistát.

Suárez távozása ugyanolyan kétes körülmények között zajlik, mint anno a Barcelonában, most is váratlanul érte a klub döntése, nem osztotta meg a vezetőség a terveit vele. Egy interjúban elmondta, hogy szeretett volna maradni az Atléticóban, ám hideg zuhanyként érte, hogy csak annyit közölt vele Rafa Alique kommunikációs vezető, hogy elbúcsúztatják az utolsó hazai mérkőzésen. Suárez még tervezi, hogy egy európai topcsapathoz tud igazolni, Európában fejezné be a pályafutását, nem tervezi, hogy Kínában, Amerikában vagy Katarban zárja le a karrierjét.

Suárez a 2014–2015-ös idény óta futballozik Spanyolországban. Luis Suárez korábban négy bajnoki címet, négy Király Kupát, két spanyol, egy európai Szuperkupát, valamint Bajnokok Ligáját és klubvébét is nyert a Barcelonával. A klubnál töltött ideje alatt összesen 195 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába ezzel pedig a katalán csapat történetének második legjobb gólvágójává vált.

Fotó: Luis Suarez Facebook oldala