Ötletes videóval jelentették be Dembelét a katalánok

Ousmane Dembelé

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala

A Barcelona Fabrizio Romano szerint minden szükséges papírmunkát elvégzett ahhoz, hogy 2024 nyaráig szóló szerződést kössön Ousmane Dembelével. A hivatalos nyilatkozatot és a bemutatót a mai nap folyamán tervezik. A francia marad.

Xavi Hernandez Dembelét és a brazil válogatott Raphinát is szerette volna szerződtetni – és mindkettőt meg is kapta. Raphinha tegnap délután csatlakozott a klubhoz a Leeds Unitedtől, és most már Dembele aláírása is küszöbön áll. Mindkét játékos igazi dinamizmust ad a Barcelona élvonalának, és izgalmas érkezők.

Dembele jövője már hónapok óta a levegőben lógott. Előző szerződése június végén járt le, és a képviselői az európai elit többi csapatánál is megfordultak érte – a 24 éves játékos azonban a Barcelonánál akart maradni és Xavival együtt dolgozni.

A Barcelona az elmúlt szezonban 13 ponttal maradt le a Real Madrid mögött és ezüstérmet nyert – ez elfogadhatatlan a Camp Nouban. Joan Laporta egész nyáron keményen dolgozott azon, hogy Xavi megkapja a lehetőséget ahhoz, hogy a következő szezonban csökkentse ezt a lemaradást, és a Barcelona visszatérjen az őt megillető helyre – versenybe szálljon a nagy spanyolországi és európai kupákért.

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala