Már nem Roman Abramovicsé a Chelsea

Roman Abramovics

Facebook

Lezárult a Chelsea labdarúgócsapatának adásvétele: az eddigi tulajdonos orosz Roman Abramovicstól az amerikai Todd Boehly vezette befektetői csoport vásárolta meg a londoni klubot 4,25 milliárd fontért.


A Chelsea irányítása a Los Angeles Dodgers baseballcsapat résztulajdonosa, Boehly kezében összpontosul majd, a többségi tulajdonos pedig a kaliforniai Clearlake Capital nevű cég lesz. A brit kormány múlt szerdán adott engedélyt a vásárlásra.

A londoni egyesületet 19 éven át az orosz Roman Abramovics birtokolta, aki az ukrajnai háború kitörése után, március 2-án jelentette be, hogy kényszerűségből megválik a csapattól. Ezek után a brit kormány komoly szankciókkal sújtotta a milliárdost, annak Vlagyimir Putyinnal ápolt állítólagos jó kapcsolatai miatt.

A kormány hangsúlyozta, az egyik legfontosabb az eladással kapcsolatban az, hogy Abramovics semmilyen formában ne részesüljön a vételárból, és a pénzt Ukrajnában, humanitárius célokra kell felhasználni.

Abramovics március elején minden pozícióját feladta a klubnál, amelyet az elmúlt hónapokban – egészen keddig – ideglenes testület irányít.

A Chelsea labdarúgócsapatának Lőw Zsolt személyében magyar másodedzője van.

MTI

Fotó: Chelsea Facebook oldala