Hellas Verona elnöke egy vagy két megállapodásra számít a Lazióval

Nicolo Casale Verona

Fotó: football-italia.net

Maurizio Setti szerint a Hellas Verona valószínűleg egy vagy két üzletet fog lebonyolítani a Lazióval a nyári átigazolási időszakban.

A Biancocelesti a következő hónapokban készül megújítani a csapatát, és több veronai játékossal is kapcsolatba hozták őket, például a védő Nicolo Casale és a csatár Giovanni Simeone személyében. A Lazio tavaly szerződtette Mattia Zaccagnit Veronából, és most a két klub további közös üzleteket köthet.

A Radiosei-nek nyilatkozva a Hellas Verona elnöke, Setti először Casale-ról és a Lazio érdeklődéséről beszélt.

Nicolò Casale-t több klub is figyelemmel kíséri. A Lazio már januárban érdeklődést mutatott a tehetséges védő iránt, így mindenképpen lesz esély arra, hogy Rómába igazoljon, de még az edzőtábor kezdete előtt dönteni kell.

A következő napokban meglátjuk, de bízunk benne, hogy Casale a nálunk nagyobb presztízsű kluboknál is jól teljesíthet.

Megerősítette, hogy több klub is kinézte magának a tehetséges védőt.

Igen, harcra kerülhet sor az átigazolási piacon. Bizonyos játékosokat sok klub akar, nem csak kettő. Átláthatóak leszünk mindenkivel.

Setti ezután beszélt Giovanni Simone-ról és Ivan Ilicről, két olyan játékosról, akiket szintén eladnak a nyáron.

Ha mindannyian a Lazióhoz jönnének, akkor Lotitónak túl sok pénzt kellene előteremtenie, és dühös lenne!

Senkivel sincs kizárva a tárgyalás, ez csak elméletek jelenleg. Ha a Lazio Sarrival folytatja, akkor egy bizonyos típusú átigazolásokat fognak erőltetni, de ezek olyan döntések, amelyek engem nem érintenek.

Nyilvánvalóan bárkinek ajánlanám ezeket a játékosokat. Én is adtam tanácsokat Lotitónak, hogy mit tegyen, van rá lehetőség, hogy a Lazióval üzleteket kössünk, sőt erre nagy az esély.

Elmondta gondolatait a tehetséges Ilicről és arról, hogy elfogadna-e egy csereüzletet.

Nem szeretnénk csereüzletet kötni, a Lazio játékosainak túl magas a fizetése, és nem nagyon illenek a mi játékrendünkhöz.

Ilic registaként játszhat egy háromfős középpályán, hasonlíthat Jorginhóra, de mélységben, passzolásban és futásban sokkal strukturáltabb.

Ugyanebben a korban szerintem Ilic már most jobb, egy top klubban látnám őt szívesen, Európa legjobb csapataiban is esélyes lenne a játékra.

Setti nyilatkozott arról, hogy Ilic megfelelő utódja lenne-e Lucas Leivának, akinek jövő hónapban lejár a szerződése a Lazióval.

Abszolút igen, ő lehetne a megfelelő helyettes. Egy nagyon fontos befektetésekről beszélünk.

Végül Setti arról is beszélt, hogy hajlandó lenne-e elfogadni egy kölcsönszerződést, amelyhez vételi kötelezettséget csatolnának a nyáron.

Furcsa a piac, ma még korai lenne megmondani, hogyan alakulnak a dolgok. A kötelezettséggel járó kölcsönök felett lassan eljárt az idő, de még túl korai lenne jóslatokba bocsátkozni.