Kylian Mbappe

Forrás: PSG - Paris Saint-Germain hivatalos Facebook oldala

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának francia világbajnoka még nem döntött arról, hogy a következő szezontól hol folytatja pályafutását.  Xavi Hernández tiszta vizet öntött a pohárba.

A 25 éves csatár tavaly kijelentette, hogy nem újítja meg fél év múlva lejáró szerződését a PSG-vel, és a Toulouse elleni 2-0-s francia Szuperkupa-győzelem után szerdán azt mondta, még nem tudja melyik csapatnál folytatja.

Mbappé annyit tett hozzá, hogy

egyelőre a csapat kihívásaira koncetrál, mivel jelenleg ez a legfontosabb, a jövőjéről szóló döntés pedig másodlagos.

Sajtóértesülések szerint Mbappé lemond több mint százmillió dollárnyi (34,7 miliárd forint) hűségbónuszról abban az esetben, ha ingyen távozik a klubtól. Két évvel ezelőtt csaknem az átigazolási időszak kezdetéig várt szerződése meghosszabbításával, de elmondása szerint az idén nem húzza el ennyire a döntést.

A PSG sztárjának alighanem eggyel kevesebb opcióból kell majd választania, ugyanis Xavi Hernández vezetőedző közölte, hogy a Barcelona nem engedhet meg magának olyan kaliberű játékosokat, mint Mbappé vagy a Manchester Cityben játszó Erling Haaland.

„Sajnos gazdaságilag nem vagyunk abban a kiváltságos helyzetben, hogy ezt megtegyük. Azokkal a játékosokkal kell nyernem, akikkel most is számolni tudok”

– mondta a katalán klub trénere.

MTI