Szoboszlai kihagyja a Liverpool következő két kupamérkőzését

szoboszlai dominik liverpool

Fotó: Facebook / Liverpool FC

Szoboszlai Dominik combizomsérülése miatt kihagyja a Liverpool labdarúgócsapatának következő két kupamérkőzését.

„Megerősítem, hogy Dominik valóban sérült. Ugyanakkor nagyon pozitív, hogy nincs nagy fájdalma, de várnunk kell egy kicsit, így nincs esély rá, hogy vasárnap vagy szerdán pályára lépjen” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Jürgen Klopp vezetőedző.

    A magyar válogatott 23 éves csapatkapitánya hétfőn, közvetlenül a lecserélése előtt sérült meg a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzésen.

Az M1 aktuális csatorna megkeresésére Szoboszlai menedzsere úgy fogalmazott: „nem gondolom, hogy nagyon nagy a baj, de a következő napokban vagy héten fog eldőlni, hogy pontosan mennyit kell kihagynia”.

Esterházy Mátyás hozzátette: a középpályás állapota már javult, kevés fájdalma van.

„A combhajlítójában érzett egy kisebb fájdalmat, úgyhogy én azt gondolom, most jobb óvatosnak lenni, mert hosszú még a szezon” – folytatta.

Beszélt arról is, hogy „egyetlen játékos sem szeret sérült lenni, nem szeret meccseket kényszerből kihagyni, de a futball az ilyen”, Szoboszlainak pedig „hosszú ideig semmilyen problémája nem volt, nem kellett sérülések miatt meccseket kihagynia”.

„Ez azért bizonyos hullámokban várható, hogy apróbb dolgok történnek. Azt remélem és azt gondolom, hogy hamarosan fog tudni játszani, de hogy ez pontosan mikor van, ez abszolút nem az én feladatom, úgyhogy nem is szeretnék ebben becslésekbe bocsátkozni” – szögezte le.

A Premier League-ben éllovas Liverpool vasárnap az Arsenal vendége lesz a 32 közé jutásért az FA Kupában, míg jövő szerdán a Fulhamet fogadja a Ligakupa elődöntőjének első felvonásán.

A klub honlapjának beszámolója szerint Jürgen Klopp abban reménykedik, hogy a két találkozót követően visszatérhet Szoboszlai.

MTI