Messi a hétvégén megdöntötte Cristiano Ronaldó rekordját

leo messi

Fotó: Paris Saint-Germain Facebook

A francia futballbajnoki címvédő Paris Saint-Germain vasárnap esti lyoni fellépésén Neymar idénybeli hetedik gólpasszából volt negyedszer eredményes az új szezonban Lionel Messi, akinek találata három pontot jelentett a fővárosi alakulatnak.

A brazil és az argentin sztárjátékos még a meccs elején, alig öt perc múltával hozta össze a győztes gólt a PSG-nek, amely két pont előnnyel vezet a Marseille előtt a Ligue 1-ben. Neymarnak ez volt a 100. bajnoki fellépése a párizsiaknál, s immár 121 találatból vállalt részt úgy, hogy 77-nek ő maga volt a szerzője, 44-nél pedig gólpasszt adó szerepben jeleskedett.

Neymar és Messi a PSG előtt Spanyolországban, az FC Barcelonában is nagyszerű tandemként működött együtt:közös katalóniai éveik alatt, 2013 és 2017 között 299 gólon osztoztak.

Messi vasárnapi találata révén egy mutatóban megelőzte örök riválisát, a jelenleg a Manchester Unitedben játszó Cristiano Ronaldót. Nevezetesen az Olympique Lyonnak rúgottal együtt 672-re növelte a nem tizenegyesből szerzett góljai számát, míg a büntetők nélküli mérlegét tekintve a portugál sztárfutballista pillanatnyilag 671 gólt számlál.A statisztikák szerint Messi 980 mérkőzésén jutott el a 672 találatig, míg Ronaldo 1130 fellépésén vette be eggyel kevesebbszer az ellenfelek kapuját.

MTI