Olasz edzője lesz a Premier League meglepetéscsapatának

Roberto De Zerbi

Fotó: Brighton & Hove Albion FC Facebook

Az olasz Roberto De Zerbi lesz az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Brighton vezetőedzője.

A 43 éves tréner hazájában a Sassuolo edzőjeként szerzett nevet magának, két egymást követő idényben is a nyolcadik volt az együttessel, majd az ukrán Sahtar Donyeck irányítását vette át, de a háború miatt idő előtt távozott a klubtól.

„Nagyon örülök, hogy Roberto elvállalta, hogy ő legyen az új vezetőedzőnk.A csapatai izgalmas és bátor futballt játszanak, és biztos vagyok benne, hogy stílusa és taktikai megközelítése kiválóan illeszkedik majd a meglévő csapatunkhoz”– nyilatkozta Tony Bloom, a Brighton elnöke az új edző kinevezése után.

„Nem titok, hogy elnökünk folyamatosan figyeli a potenciális edzőket, mind itt a hazai bajnokságainkban, mind Európában és világszerte.

Úgy érezzük, hogy Roberto kulturálisan és technikailag is illeszkedik a Brighton & Hove Albionhoz, és ő a megfelelő személy, aki együtt dolgozhat egy kiváló csapattal és akivel tovább fejlődhet a klub”

– mondta Paul Barber elnökhelyettes.

A Premier League-ben szereplő klub honlapján azt írják, amint a szükséges munkavállalási engedélyt megkapja, Roberto De Zerbi lesz az Brighton első olasz edzője, aki a stábjával október 1-én ott lehet a Liverpool elleni meccsen az Anfielden.

A Brighton hat mérkőzéssel a háta mögött a negyedik a Premier League-ben, korábbi vezetőedzőjét, Graham Pottert másfél hete engedte el a Chelsea-hez a klubvezetés.

MTI