Neymar is tudja: lehetetlen lesz elhagynia a PSG-t

Neymar

Neymar jövőjével kapcsolatban rengeteg találgatás látott napvilágot, de a brazil világossá tette, hogy maradni akar a Paris Saint-Germainnél.

Az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, hogy a PSG nyitott lenne Neymar eladására, a klub katari tulajdonosait frusztrálja a játékos hozzáállása, és a megfelelő ajánlatért hajlandóak lennének elengedni őt.

Nemrég azt is tudni vélték, hogy Kylian Mbappé által aláírt hosszabbítás miatt bizonytalan a jövője, mivel a francia visszautasította a Real Madrid ajánlatát, és inkább Párizsban marad.

Neymar 2017-ben csatlakozott a klubhoz, és további három évre – 2025-ig – szóló szerződése van a klubbal, további egy év hosszabbítási opcióval.

Az elmúlt években sokat pletykáltak arról, hogy Barcelonába költözik, de a klub nehéz anyagi helyzete miatt a katalán klubhoz való visszatérés nem valósulhatott meg.

Most azonban Neymar kitart amellett, hogy maradni fog, és a következő években jól fog teljesíteni a klubnál: „Az ambícióm mindig ugyanaz: minden lehetséges címet megnyerni” – mondta Neymar.

A 30 éves játékos hozzátette: „Játsszunk jól, és nyerjük meg a világbajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Ezek az ambícióim a következő szezonra. Ennek a Párizzsal kell lennie. Szerződésem van a PSG-vel, így nincs más választásom.”

Még ha a PSG úgy is dönt, hogy eladja Neymart, amiről már beszámoltak, nehéz lenne vevőt találni a brazilra az eladási ár és a fizetésigény csillagászati mértékét tekintve.

A csatárnak, aki még mindig tartja a világ átigazolási rekordját az öt évvel ezelőtti 222 millió eurós átigazolásával, még három szezonra szóló szerződése van, így a PSG valamiféle megtérülést szeretne a befektetéséért.

Neymar is arról beszélt, hogy örül Mbappé hosszabbításának, és reméli, hogy továbbra is szoros kapcsolatot ápolhat a franciával, Lionel Messi mellett, akivel Barcelonában is egy csapatban játszott.