Liverpool nem áll le: Darwin Nunez után Bukayo Saka megszerzését tervezi

Bukayo Saka

A Liverpool keresi Sadio Mane utódját, aki váratlanul úgy döntött, hogy elhagyja az Anfieldet a szerződésének utolsó 12 hónapja előtt, és most egy újabb potenciális átigazolási célpontot azonosítottak.

A Daily Mail szerint a Liverpool csatlakozott a Premier League rivális Manchester Cityhez a Bukayo Sakaért folytatott versenyfutásban.

A beszámoló szerint eleinte sokan úgy gondolták, hogy Saka marad az Arsenalnál és megkezdődtek a tárgyalások a fiatal játékos szerződése a két év múlva leáró szerződésének meghosszabbításáról. Azonban a Bajnokok Ligája kvalifikáció kudarca keresztbe tett a dolgoknak.

A játékos Darwin Nunez után csatlakozhatna hozzájuk, akinek az Anfieldre való költözésével kapcsolatban jelenleg heves találgatások folynak.

Bár a középpálya volt az a terület, amelyet a Vörösök a nyáron elsődlegesen meg akartak erősíteni, Sadio Mane váratlan távozása komoly fejfájást okozott a Poolnak. A vezetőségnek most arra kell összpontosítania, hogy olyan utódot találjon, aki képes feledtetni a szenegáli szélső támadó teljesítményét, amely az elmúlt hat évben döntő szerepet játszott a Liverpool sikereiben.

Bukayo Saka Arsenal

Mindezek mellett Jürgen Klopp régóta csodálója Sakának, a német edző „fiatal és izgalmas játékosnak” nevezte a játékost.

A 102 millió fontra értékelt sztár lenyűgözően teljesített ebben a szezonban az Ágyúsoknál, és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapatban. Saka 38 Premier League-beli fellépésén 11 gólt szerzett, hét asszisztot adott és nyolc nagy gólhelyzetet alakított ki, miközben 1,8 kulcspassza volt meccsenként. Emellett meccsenként 1,1 szerelést hajtott végre és átlagosan 2,6 lövést adott le az ellenfelek kapujára.

Egy másik tulajdonság, amire Kloppnak nagyon szimpatikus, az a 20 éves játékos sokszínűsége, hiszen ebben a szezonban túlnyomórészt a jobb oldalon vetették be, de a bal oldalon is láthattuk már jó teljesítményt nyújtani.