A Chelsea megerősítette Andreas Christensen távozását

Andreas Christensen

Fotó: Andreas Christensen hivatalos facebook oldala

A Chelsea megerősítette, hogy a középső védő, Andreas Christensen a nyáron távozik a klubtól, amikor lejár a szerződése. A 2012-ben a Brondby fiatal tehetségeként csatlakozott a klubhoz.

A dán válogatott játékos meghozta döntését, hogy továbbáll, pontot tesz a Stamford Bridge-en eltöltött 10 éves pályafutása végére.

A klub honlapján közzétett közleményükben megerősítették, hogy Christensen nem fogadta el az új szerződési ajánlatot, és távozik, miután nem kevesebb, mint négy trófeát gyűjtött be a Chelsea-vel, amelyek közül a legjelentősebb a 2021-es Bajnokok Ligája-diadal volt. Antonio Rüdiger, aki ebben a szezonban Christensen kulcsfontosságú védőtársának bizonyult, szintén elhagyta a klubot, és a Real Madridhoz szerződött.

A 26 éves védő jövője a Chelsea-nél már legalább egy éve kérdéses, miután folyamatos találgatások övezték a klub állítólagos szándékait a védelem frissítésére. A Sevilla sztárját, Joules Koundét rendszeresen kapcsolták a Stamford Bridge-i klubbhoz, és mint ilyen, Christensen látszólag sosem volt biztos a helyében Thomas Tuchel csapatában. A játékost most várhatóan a Barcelona új szerződtetéseként jelentik be a következő hetekben.

Rüdiger, Christensen távoznak – a Chelsea nyári exodus előtt áll

A Chelsea-szurkolók számára aggasztó tendencia részeként Christensen csak a legújabb sztár, aki a szezon végeztével távozik a klubtól. Mint korábban említettük, Rüdiger is távozott szerződése lejártával, hogy Madridba igazoljon, de Danny Drinkwatertől, Charly Musondától és Jake Clarke-Saltertől is búcsút vett a klub. Azonban nem biztos, hogy ezek a szabadon igazolható játékosok lesznek az utolsó távozók a Chelsea-nél a nyáron. A kudarcot valló Romelu Lukaku várhatóan az Inter Milanhoz való átigazolását fogja erőltetni, amennyiben az olasz csapat megengedheti magának, hogy újra szerződtesse. A középpályás Jorginhót pedig továbbra is rendszeresen emlegetik a Juventus kiszemeltjeként. N’Golo Kantét, akinek jövő nyáron jár le a szerződése, szintén többször összefüggésbe hozzák a klubtól való távozással.