Hivatalos: Ferran Jutgla elhagyja Barcelonát a Club Brugge kedvéért

Ferran Jutgla

A Barcelona hivatalos honlapján keresztül megerősítette Ferran Jutgla eladását a belga bajnok Club Brugge-hez.

A 23 éves katalán csatár december és január hónapokban meglepetésember volt a Barcelona első csapatában, 8 alkalommal lépett pályára az élvonalbeli csapatban. Jó mozgása és gólérzéke értékes volt a rövid idő alatt az első osztályban, két gólt is szerzett.

Az eredetileg a Barcelona B csapatához szerződött Jutgla bebizonyította, hogy túl jó a harmadosztályhoz, 32 fellépésén 19 gólt szerzett és 6 asszisztot adott. Tavaly nyáron ingyen érkezett az Espanyoltól, és gyorsan a Johan Cruyff Aréna sztárjává vált.

A klub megerősítette, hogy 5 millió euróért távozik a klubtól, egy záradékkal, amely biztosítja, hogy a jövőbeni eladások 10%-át megkapják.

Jutgla a Twitter fiókján adott ki egy nyilatkozatot, amelyben köszönetet mondott a klubnak és a szurkolóknak a távozását, és az idei évet „rövid pályafutása legjobb szezonjának” nevezte.

Tekintettel a klub pénzügyi korlátaira, a Barcelona valószínűleg jó üzletnek fogja tekinteni, hiszen eladása szinte teljes egészében profitot jelent. Jutgla úgy tűnik, nagy jövő előtt áll, de ugyanígy nem valószínű, hogy megkapta volna a szükséges lehetőségeket az első csapatban ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön.