Bernardo Silva

Fotó: Bernardo Silva Facebook oldala

A Barcelona élénken érdeklődik Bernardo Silva leigazolása iránt a Manchester Citytől. A portugál válogatott játékosra Xavi Hernandez vágyik, de megszerzése attól függ, hogy a Barcelona eladja-e a nyáron Frenkie de Jongot a Manchester Unitednek jelentős összegért.

Pep Guardiola most kommentálta a pletykákat, és azt állította, hogy bár szerinte Bernardo marad az Etihad Stadionban a nyáron, nem hisz abban, hogy akaratuk ellenére megtartják a játékosokat. Ez a kiegyensúlyozottság mindig is a katalán politikája volt.

„A mai naptól kezdve úgy gondolom, hogy Bernardo a Manchester Citynél folytatja a következő szezonban” – mondta Guardiola. „De ahogy mindig is mondtam, nem szeretem megtartani azokat a játékosokat, akik elégedetlenek”.

A 27 éves Bernardo Lisszabonban született, a portugál válogatottban 70 válogatottságot szerzett, és nyolc gólt szerzett. Pályafutását a Benficánál kezdte, de 2017 nyarán a Monacótól a Cityhez került. Azóta Guardiola mindent hódító City csapatának kulcsemberévé vált, 251 fellépésén 48 góllal és 51 assziszttal járult hozzá a City sikeréhez.

A City az elmúlt idényben öt szezonon belül negyedszer nyerte meg a Premier League-et, de a Bajnokok Ligájában alulmaradt. A Real Madrid egy rendkívül drámai elődöntőben ütötte ki őket.

Forrás: football-espana.net

Fotó: Bernardo Silva Facebook oldala