A PSG Pochettino utódját keresi, Mourinho is a jelöltek között

José Mourinho

José Mourinho is a Paris Saint-Germain által kinézett jelöltek között van, miután Mauricio Pochettino várhatóan távozik a klubtól, brit lapértesülések szerint.

A PSG valószínűleg menedzsert vált, annak ellenére, hogy megnyerte a bajnoki címet. Az edzőváltás fő oka a Real Madrid elleni csalódást keltő kiesés a BL legjobb 16 között.

Zinedine Zidane-t régóta a francia klub első számú célpontjának tartják, de eddig nem erősítették meg, hogy a Juventus korábbi középpályása is érdeklődik-e a PSG pozíció iránt.

A The Telegraph pedig arról számol be, hogy a PSG felvette Mourinhót a lehetséges jelöltek listájára.

A beszámoló szerint Mourinho és Luis Campos, a PSG új sportigazgatója között szoros kapcsolat van, emiatt kerülhetett egyáltalán a jelöltek listájára.

Zidane a beszámoló szerint Didier Deschamps helyére pályázhat, amikor az távozik a francia szövetségi kapitányi posztról.

Mourinhót legutóbbi három posztjáról, a Chelsea, a Manchester United és a Tottenham Hotspur éléről is menesztették. Miután nyáron átvette a Roma irányítását, azonnal véget vetett a csapat 14 éves nyeretlenségének a Konferencia Liga elhódításával.

A klubot sikerre vezette az Európa Konferencia Ligában, ami menedzseri pályafutása negyedik európai trófeája volt.