Rossi: tudnunk kell, hol a helyünk

marco-rossi

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkõzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. A magyar válogatott 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként. MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány büszke a magyar labdarúgó-válogatottra annak ellenére, hogy 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként a Nemzetek Ligája második fordulójában.

„Az első félidőben nem tudtuk érvényre juttatni azt, amit elterveztünk. Kevésnek bizonyult a három nap a két mérkőzés között, mert így alig tudtunk dolgozni. Nem feküdt nekünk az olaszok pozíciós játéka, szerettük volna lelassítani őket a középpályán és a szélekre kényszeríteni őket, de ez nem igazán sikerült. A második félidőre rendeztük a sorokat, akkor jól mozogtunk” – értékelte a találkozót az MTI érdeklődésére az olasz szakvezető, aki hozzátette, ez a vereség beleférhet.

„Tudnunk kell, hol a helyünk, nem várhatjuk el, hogy Anglia legyőzése után feltétlenül nyerjünk a regnáló Európa-bajnok ellen is. Nem szabad túl nagy nyomást helyezni a csapatra, és ez igaz a következő, németek elleni összecsapásra is” – mondta.

Az 57 éves tréner minden meccs előtt azt mondja a játékosainak, hogy a maximumot hozzák ki magukból, mert ha ezt megteszik, akkor mindig emelt fővel jöhetnek le a pályáról. Szerinte ez sikerült, mert a szurkolók nem véletlenül éneklik el a Himnuszt közösen a játékosokkal minden meccs után.

„Nagyon szerettem volna saját hazámban jól szerepelni. Úgy érzem, ez sikerült is, ezért köszönet jár a játékosoknak, még ha nem is mindenki játszotta élete meccsét” – mondta Rossi, aki megismételte meccs előtti kijelentését, miszerint csak tökéletes játékkal lehetett volna esélyük a pontszerzésre.

A szakember azzal indokolta, hogy a kapusposztot leszámítva ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára, mint múlt szombaton, hogy a fizikai állapottal nem volt gond, amit a második félidei teljesítmény be is bizonyított. Megjegyezte, van kvalitásbeli különbség is a kezdők és a cserék között.

„Rendkívüli képességekkel rendelkező játékos. Nagyon gyors és technikás. Nincs nyomás rajta és bátran lép pályára. Bár kevés időt kapott, de megmutatta magát” – mondta az MTI kérdésére Rossi a 17 éves újoncról, a 87. percben becserélt Vancsa Zalánról.

„A Manchester City sem véletlen vette meg” – tette hozzá.

magyar-válogatott-olasz-magyar
A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország – Magyarország mérkõzés végén az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. A magyar válogatott 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként.
MTI/Illyés Tibor

A magyar együttes egy-egy győzelemmel és vereséggel a négypontos olaszok mögött második helyen áll a csoportjában, a szombati harmadik fordulóban pedig az eddig nyeretlen és veretlen németeket fogadja a Puskás Arénában.

MTI

Címlapkép: Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Nemzetek Ligája 2. fordulójában játszott Olaszország – Magyarország mérkõzésen az olaszországi Cesenában, a Dino Manuzzi Stadionban 2022. június 7-én. A magyar válogatott 2-1-re kikapott az Európa-bajnok olasz csapat vendégeként.
MTI/Illyés Tibor