Sadio Mané a Bayern Münchenhez tart? Klopp beletörődött a elvesztésébe?

Sadio Mané Liverpool

„Bárhol is játszik jövőre, fantasztikus játékos lesz” – mondta Jürgen Klopp, amikor sztárcsatárának, Sadio Manénak a Bundesliga óriás, Bayern Münchenhez való esetleges távozásáról kérdezték. A Liverpool menedzsere egyúttal ismételten hangot adott csalódottságának, hogy a BL döntő előtt ismét egy átigazolás a fő téma; ugyanis a Vörösök szombaton a Real Madriddal csapnak össze a Bajnokok Ligája döntőjében. „Nem ez az első alkalom a pályafutásom során, hogy a Bayern Münchenről pletykálnak, fogalmam sincs, mit tettem, hogy ez folyamatosan megtörténik”. 2013-ban Mario Götze Dortmundból a Bayernhez való átigazolása szivárgott ki közvetlenül a fekete-sárgák Real Madrid elleni elődöntője előtt.

A sorok között olvasva Klopp nagyon is beletörődni látszott abba, hogy sztárcsatára a nyáron távozhat. A Bild pénteken arról számolt be, hogy Mané nagyon is nyitott a Münchenbe való átigazolásra. A 30 éves csatár fizetése nagyon is megfizethető a Bayern München számára. Mané nettó 12-14 millió euró körül keres a Liverpoolnál – ehhez képest Kingsley Coman nemrég írta alá új szerződését, így jövőre 17 millió eurót fog keresni a Bayernnél szezononként.

Az egyik akadály természetesen továbbra is a Liverpool. A Bayern első ajánlata úgy tudni, hogy 30 millió euró körül van, ami messze elmarad a Liverpool elvárásaitól. A Premier League második helyezettje legalább 50 millió eurót szeretne a 30 éves játékosért. A müncheni döntéshozók azonban itt is optimisták, mivel úgy vélik, hogy a Liverpool Thiagóért kötött megállapodása mércét jelentett a 30-as éveik elején járó kulcsjátékosok számára – Thiago mindössze 22 millió euróért érkezett a Vörösökhöz. Ráadásul Mané szerződése jövő nyáron lejár. 80 millió eurós piaci értékével a csatár a harmadik legértékesebb játékos a Liverpool csapatában.

Mané szerződtetése úgy tűnik, hogy a Bayern számára prioritást élvez.

Fotó: facebook.com