Verona bejelentette, hogy Igor Tudor távozik vezetőedzői posztjáról

Igor Tudor Verona

Fotó: eurosport.it

A Verona bejelentette, hogy Igor Tudor közös megegyezéssel távozik vezetőedzői posztjáról.

A korábbi Juventus középpályást 2021 szeptemberében szerződtették, miután Eusebio Di Francescót három vereséget követően menesztették.

Tudor figyelemre méltó munkájának eredményeként a Verona végül a kilencedik helyen zárta az idényt.

Tudor közleménye így szólt: „Nehéz döntés volt, mert Veronában egy olyan munkahelyi légkört, valamint egy fantasztikus játékos csoportot találtam, akik segítettek abban, hogy tökéletes harmóniát teremtsek a klubnál, aminek köszönhetően rendkívüli eredményeket értünk el.

„Hosszasan gondolkodtam, megvitattam gondolataimat az elnökkel, akinek őszinteségét a következő szezonra vonatkozó tervek ismertetésében nagyra értékeltem, de mindketten egyetértettünk abban, hogy nem minden feltétel adott ahhoz, hogy együtt folytassuk a közös utat.

„Ennek fényében helyes, hogy mindannyian a saját utunkat járjuk. Szeretettel búcsúzom Verona városától, ahol nagyon boldog voltam, és külön köszönet a szurkolóknak, akik szeretettel és melegséggel bántak velem.

„És sok szerencsét a Hellas Veronának a jövőre nézve.”

Tudor egy olyan veronai csapatot vett át, amely az olasz bajnokság tabella utolsó helyén állt, az első három meccséből három vereséget szenvedett. Tudor a Roma elleni 3-2-es győzelemmel indította regnálását – ez volt José Mourinho első veresége a Giallorossi menedzsereként.

Később a Verona a Lazio és a Juventus ellen is győzelmet aratott, egy ideig még az európai kvalifikációért is harcban volt.

Tudornak ez volt a második vezetőedzői megbízatása a Serie A-ban, korábban 2018 és 2019 között az Udinese edzője volt.

A korábbi horvát védő játékosként két Serie A-címet nyert a Juventusszal.

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Verona az Udinese edzőjét, Gabriele Cioffit szemelte ki Tudor utódjaként.

Fotó: eurosport.it