A Dortmund szerződtette a City csatárát, Jayden Braafot

Jayden Braaf

A Borussia Dortmund véglegesítette a Manchester City csatárának, Jayden Braafnak a szerződtetését, miután a fiatal tehetség egy hároméves, 2025. június 30-ig szóló szerződés elfogadásával ingyenesen igazolt a Bundesliga csapathoz.

A 19 éves holland ifjúsági válogatott játékos mindkét szélső poszton bevethető, és négy évvel azután költözik Németországba, hogy elhagyta szülőhazáját, Hollandiát, ahol végigjárta a PSV Eindhoven ifjúsági korosztályos csapatait.

Miután átigazolt a Man City ifjúsági csapatába, a fiatal csatár egy csúnya sérülést szedett össze, ami miatt a 2018/19-es szezon nagy részére kihagyta. Aztán talpra állt, és a következő szezonban jól teljesített, 29 mérkőzésen 12 gólt és három asszisztot hozott össze a klub ifjúsági csapatában. Amikor az elmúlt szezonban kölcsönben az Udinese csapatához igazolt, Braaf ismét egy súlyos sérülést szenvedett, ismét a teljes idényt ki kellet hagynia.

A Dortmundnál tisztában vannak Braaf képességeivel és korábbi sérüléseivel is. Sebastian Kehl sportigazgató jelezte, hogy a fiatal tehetségnek időt és teret adnak a fejlődéshez, anélkül, hogy a jövőben újabb sérüléseket kockáztatnának. „Miután több mint egy évig sérülés miatt kiesett, minden bizonnyal időre lesz szüksége ahhoz, hogy visszanyerje korábbi erejét és formáját, valamint felvegye a Bundesliga tempóját. Ezt az időt szeretnénk megadni neki.”