Slovan vezetőedző: Nagy győzelem volt

Eldar-Civic-ferencváros

A ferencvárosi Eldar Civic a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének második fordulójában játszott Ferencváros - Slovan Bratislava mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

A Slovan 2-1 nyerni tudott a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája-selejtező második körében. Hiába vezetett a Ferencváros a hetvenedik percben, a hajrában a Slovan Bratislava nem csak ledolgozta a hátrányát, de egy egy roppant látványos góllal még előnybe is került. A párharc visszavágójára jövő szerdán kerül sor. Vladimir Weiss, a Slovan trénere így értékelt:

„Nagy győzelem volt, de még csak a félidőben vagyunk a párharcot tekintve. Kevesen hittek bennünk, de ma megmutatták a játékosok, hogy megvan bennük a kellő erő. Jó futballt nyújtott mindkét fél, fantasztikus hangulat volt a stadionban, néhány szituációt leszámítva sportszerű keretek között zajlott a meccs”

„Jól védekeztünk az első félidőben, amikor háromvédős szisztémában játszottunk, ugyanezt próbáltuk a Zólyombrézó ellen is. Medvedevnek volt rögtön az elején egy óriási kimaradt ziccere.

A Fradi tulajdonképpen annyit játszott, amennyit engedtünk neki, mi pedig a második félidőben szerkezetet váltottunk, és sokkal támadóbb szellemben futballoztunk”

– mondta a szlovák edző, aki Chovan kapus mellett Vernon de Marcót, és a győztes gólt szerző Barszegjant emelte ki.

Vladimir Weiss szerint akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

„Igaz ugyanígy ki is kaphattunk volna, hiszen a Fradi még az utolsó percben is rúgott egy kapufát. Összességében az egész csapat nagyon komplex teljesítményt nyújtott, nem volt gyenge pontunk.

A Fraditól azt a támadószellemű játékot kaptuk, amire számítottunk. A meccs elejét átvészeltünk, aztán pedig mi is rájuk ijesztettünk, a hajrában pedig tudtunk lőni két gólt.

A Slovan magyar válogatott középpályásáról, az utolsó percekben pályára küldött Holman Dávidról elmondta, hogy egy hosszú, nyolc hónapos kihagyás után tér vissza. Türelmesnek kell lennie, és még többet dolgoznia, hogy ismét a kezdőben kaphasson szerepet.

MTI / Origo