Sterling elhagyja a Cityt, a Chelsea játékosa lesz

Raheem Sterling

Fotó: Manchester City Facebook oldala

A Manchester City támadója, Raheem Sterling megegyezett a Chelsea-vel a személyes feltételekről. Az angol játékos sajtóhírek szerint 45 millió font ellenében teheti át a székhelyét Londonba.

A 27 éves játékosnak még egy év van hátra a szerződéséből a Citynél, és a tengerentúli nagy klubok érdeklődését is felkeltette. A City 2015-ben 49 millió fontért szerződtette Sterlinget a Liverpooltól, aki 339 mérkőzésen 131 gólt szerzett.

Amennyiben az üzlet létrejön, Sterling – aki 77 angol válogatottsággal rendelkezik – lesz a Chelsea első jelentős szerződtetése azóta, hogy a nyáron átvette őket a Todd Boehly vezette konzorcium. Az üzlet várhatóan időben megköttetik, hogy Sterling csatlakozhasson a Chelsea csapatához, mielőtt az a jövő héten az Egyesült Államokba utazik szezon előtti túrájára.

A BBC Sport úgy tudja, hogy a döntések minden fél számára barátságosak voltak, de Sterling új kihívást szeretne, és lenyűgözte a Blues menedzsere, Thomas Tuchel elképzelése és a neki felvázolt szerepkör. Állítólag Sterling a döntését már hetekkel ezelőtt meghozta, miután személyesen beszélgetett a londoni „kékek” menedzserével, Thomas Tuchellel.

Más nagy klubok, köztük a Barcelona, a Real Madrid és a Bayern München is érdeklődött Sterling iránt, de a játékost megingatta a Chelsea nyilvánosan és bizalmasan is kinyilvánított vágya, hogy szerződtesse.

A City azt akarta, hogy Sterling maradjon, de a játékos nem táplál rossz érzéseket a klub vagy Pep Guardiola irányában. Azonban úgy tekint erre a szerződésre, mint pályafutása legfontosabb szerződésére, és szeretne kulcsszerepet játszani egy olyan klubnál, amely az összes nagy trófeáért harcba száll.

Forrás: bbc.com

Fotó: Manchester City Facebook oldala