Xavi megakadályozta Nico távozását

Nico González

Fotó: FC Barcelona Facebook oldala

Az edzők semmiképpen sem gondolkodnak a fiatal középpályás kölcsönadásán, mivel az AS szerint fontos játékosnak tartják őt a projekt szempontjából.

Nico González nem távozik a nyáron. Bár a ‘Mundo Deportivo’ beszámolója szerint igaz, hogy a játékos több játékpercet keresve fontolóra vette a kölcsönadás lehetőségét, az igazság az, hogy az edzői stáb az új projekt fontos darabjának tartja a fiatal középpályást, így semmiképpen sem válnak meg tőle.

Mint az AS megtudta, maga Xavi Hernandez volt az, aki megakadályozta a távozását: megérti, hogy Nicó több játékpercet szeretne, hogy játékosként tovább fejlődhessen. Az edzők még mindig jelentős fejlődési tartalékot látnak Fran fiában, így a szándék az, hogy felügyeletük alatt a játékának bizonyos aspektusait fejlesszék.

A 20 éves Nico egyike lesz azoknak a játékosoknak, akik a Xavi által kialakítani kívánt, zsúfolt és versenyképes középpályán való helyért harcolnak majd. Kezdjük azzal, hogy három név kiemelkedik a többi közül: Sergio Busquets, Pedri és Gavi. Jelenleg ez a három játékos a projekt sarokköve, de vannak más nevek is a színen, például a nemrég szerződtetett Kessié és Sergi Roberto. Emellett ott van a kérdőjel Frenkie de Jong körül, akinek a jövője – bármit is mondjon Joan Laporta elnök – még mindig a levegőben lóg. Nyilvánvaló, hogy Nicónak össze kell szednie magát, ha ilyen konkurencia ellenében helyet akar magának, de az edzők nagyon bíznak a fiatal játékosban.

És nem kétséges, hogy a klub is támogatja a galíciait, hiszen tavaly májusban hároméves szerződést írt alá, 500 millió eurós záradékkal. És nem zárják ki, hogy még az idén meghosszabbítják a szerződést 2028-ig.

Forrás: as.com

Fotó: FC Barcelona Facebook oldala