A katari vb lehet Messi utolsó tornája argentin mezben

leo messi válogatott

Leo Messi Facebook oldal

A november-decemberi katari labdarúgó-világbajnokság után tervez dönteni sportágbeli jövőjéről Lionel Messi, az argentin válogatott és a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás világsztárja.

A 34 éves futballista erről azután beszélt, hogy a már vb-résztvevő nemzeti együttese színeiben gólt szerzett a Venezuela ellen 3-0-ra megnyert Buenos Aires-i selejtezős mérkőzésen.

“Nem tudom, mit fogok csinálni a vb után, egyelőre csak arra figyelek, ami a következő hónapokban vár rám. Katar után sok mindent át kell majd értékelnem”

– nyilatkozta Messi, aki júniusban ünnepli 35. születésnapját, és egyelőre nem tudott határozott igennel vagy nemmel felelni arra a kérdésre, hogy folytatja-e a szereplést az argentin válogatottban a vb után.

“Az az igazság, hogy nem tudom, de most csak arra figyelek, ami a közeljövőben történik, kedden például Ecuador ellen játszunk, aztán júniusban és szeptemberben felkészülési meccseink lesznek. Remélem, hogy ezek jól alakulnak, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a világbajnokság után sok minden változik majd” – fogalmazott a játékos.

A dél-amerikai selejtezősorozatból az argentinok mellett a brazilok, az ecuadoriak és az uruguayiak biztosították katari részvételüket. A keddi utolsó fordulóban Peru, Kolumbia és Chile küzd még azért, hogy odaérjen az interkontinentális pótselejtezőt érő pozícióba. A dél-amerikai ötödik helyezettnek egy ázsiai együttest kell majd legyőznie júniusban a vb-szereplésért.

MTI / m4sport.hu

Fotó: Leo Messi Facebook oldal