Kalidou Koulibaly a Barcelonához menne

Kalidou Koulibaly Napoli

A veterán védő a hírek szerint befejezettnek tekinti a Napolinál töltött idejét

A világ egyik legjobb védője, Kalidou Koulibaly a legfrissebb pletykák szerint kész elhagyni klubját és az FC Barcelonához csatlakozna. A veterán védő állítólag befejezettnek tekinti az SSC Napolinál töltött idejét. A világ számos nagy klubja figyeli a sorsát.

A Chelsea, a Tottenham Hotspur és a Juventus is figyeli a helyzetet, de a Barcelona lehet a befutó. A katalánok egyelőre nem tettek ajánlatot a szenegáli csapatkapitányért. Ehelyett arra várnak, hogy a Napoli közölje a játékos lehetséges eladási árát.

Koulibaly szerződésének utolsó évében jár, és a következő szezonban ingyen távozna. Hacsak a Napoli nem adja el most, hogy megakadályozza a játékos ingyen elvesztését. Emiatt a 30 éves játékos relatíve alacsony áron lehet elérhető.

Xavi állítólag egy másik védő, a sevillai Jules Koundé megszerzését is kinézte. Az ő ára azonban állítólag 65 millió euró körül van, ami több, mint amennyit a blaugrana hajlandó lenne költeni egy középhátvédre.

Koulibaly mindössze 35 millió körüli összegbe kerülhet, és ez a Barcelona bal lábas védőivel (Samuel Umtiti és Clément Lenglet) szemben előrelépést jelenthet.

Fotó: Kalidou Koulibaly hivatalos Facebook oldala